web analytics

Papagaj

Delite:

Pred kratkim sem kot darilo dobil papagaja.

Bil je vzgojen obupno, njegov besedni zaklad pa je bil prav grozovit. Vsaka beseda iz ust tega ptiča je bila nevljudna, neprijetna in neprimerna.

Skušal sem vplivati nanj tako, da sem dosledno uporabljal samo vljudne besede, predvajal nežno glasbo in počel še marsikaj drugega, kar sem si lahko zamislil, da bi “očistil” papagajev besednjak. Ne bi namreč želel, da bi me presneti pernati stvor spravil v zadrego pred obiskovalci.

Nobenih uspehov nisem dosegel v dveh tednih. Potem pa sem se naveličal in sem začel kričati na papigaja.

Jasno, papagaj je vpil nazaj.

Prijel sem ga v roki in ga močno stresel. Peklenski stvor je postal jezen in še celo bolj rdeč kot kdajkoli prej. Izustil je nekaj nemogočih kletvic, ki so vsebovale moje sorodnike ter njihove spolne organe.

V obupu sem dvignil roke, prijel ptiča in ga zaprl v zamrzovalnik.

Nekaj ​​minut se je hladilnik tresel, papagaj je brcal in kričal. Nato pa je nenadoma vse utihnilo. Kako minuto ni bilo slišati niti najmanjšega zvoka. Ustrašil sem se, da je z njim kaj narobe. Hitro sem odprl vrata zamrzovalnika …

Ptič je mirno stopil na moji iztegnjeni roki in rekel:
“Verjamem, da sem Vas morda užalil s svojim nesramnim jezikom in dejanji. Iskreno obžalujem neprimerno obnašanje in v celoti nameravam storiti vse, kar je v moji moči, da popravim svoje nesramno in nerazumljivo vedenje.”


Poslušal sem ga kakor omamljen. Sprememba ptičevega odnosa je bila preprosto neverjetna.

Že sem hotel vprašati, kaj ga prepričalo, da je tako drastično obrnil smer v svojem vedenju, ko je papagaj nadaljeval:

“Smem vprašati, kaj je storil puran?”

Naslovna fotografija: KLIK

Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.