web analytics
7. marca, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Pišem: Brigita B.S.

Tudi danes, tako kot prvič, ko smo se brali, pijem kavo in gledam ven. Vse je zeleno. Nešteto odtenkov te zelene pomirjujoče se ponjave. Razmišljam. Ko sem pisala prve stavke, ko ste me prvič brali, še sama nisem vedela na kakšni poti sem. Rasla sem skupaj z vami in sama s seboj. Saj veste kako pravijo, če želiš nasmejati boga, naredi načrt. In ja, tudi sama sem imela velikopotezne načrte. Kako bom raziskovala in se učila, družila z ljudmi tukaj v Zgornji Avstriji in vam izkušnje preko ekrana delila iz prve roke. Pa sami vemo, da je vmes posegla višja sila. Ne gre se za to kaj je bilo in kaj je. Igra ali resnica? Zrežirano ali ne? Ne govorim o tem. Ni ne čas ne prostor. Govorim o sebi. Ta pot z vami je razkrila marsikaj o meni. In teli svižčevi dnevi prav tako. Moj pogled na svet se je spremenil. Kdor me je bral, spremljal ve, da sem optimist. Vesela osebica. Smeh je moje drugo ime. A vseeno. Tudi jokam. Tudi sama imam nešteto vprašanj o tem in onem. Tudi jaz bi včasih najraje vse poslala k vragu, obupala, odnehala…ker sem samo človek. In kot taka se doživljam. In tako ste me doživljali. Kot taka sem se dotaknila marsikoga izmed vas. Marsikoga spravila v smeh, v jok. Marsikdo se je spraševal kaj hočem povedati, ko še sama nisem vedela…le kako bi vi? Pa ste me sprejeli. Moja pisma iz onstranstva. In lepota je ravno v tem sprejemanju. Mene, tebe, vseh. Nikoli ne bomo vsi vsem po godu, nikoli se ne bomo vsi imeli radi in tudi ne potrebujemo tega. A sprejeti in spoštovati. To je zmaga. In hvala vam za to.

Iskreno nisem pričakovala, da bo nekomu zanimivo brati moje misli. da se bo kdo vživel v moje misli. Delil z menoj izkušnje in besede spodbude. A kot je tolikokrat šef Marko rekel…bodi to kar si. Ne piši za druge. Piši to kar si ti. In je imel prav. Potrebovala sem malo spodbude. In Marko hvala, da si dovolil sooustvarjati sobote. Da si mi dovolil pet minut slave. Pisana beseda je ena od tistih mojih stvari…tistih srčnih. Znam z besedami. So moje orožje. Znajo zaboleti bolj kot udarec. Znajo pa tudi pobožati, brez dotika roke. Omiliti bolečnino in nasmejati. Besede so zakon!

Zakaj se to zdi kot pismo ob slovesu? Ker to je. Pa ne za vedno … le do jeseni. Misli se izpraznijo. Vse se umiri. Slika postane bolj jasna. Dvignem se nad vse. Zadiham. Počutim se jaz. Tista prava jaz, katera ve, da bo še vse dobro. Kakorkoli že, bo dobro. Moralo bo biti. In ko bo čas vam spet pišem. Iz onstranstva. Mogoče bo pismo potovalo dalj časa, a to ne spremeni dejstva, da sem tukaj. Na tej strani. In da sem vam hvaležna. Hvala vsem in vsakemu posebej…da ste bili moje občinstvo. In verjeli ali ne…kocine mi gredo pokonci, ko to pišem…bodite dobro, bodite zdravi in srečni. ujemite sonce in delite nasmehe. Bodite nekomu opora in tako tudi vi ne boste padli. Bodite to, kar želite, da je nekdo vam…saj veste? Ne potrebujete vsega, da bi imeli vse pa vseeno…na koncu boste imeli vse!

Pišem skozi veter…in hkrati napisano izbrišem.

Besede odidejo z vetrom…ne obstanejo.

Nesigurne so, kot jaz

Ostale bi, ko bi vedela kaj pišem.

Ko bi poznala njih pomen, ko bi živela kot mi velevajo…

A tako vsak piš vetra mi iztrga del napisanega in vse dobi nov pomen, pa čeprav le za trenutek.

In tako naprej, dokler ni list bel, čist, prazen.

Kot bi se pomikala nazaj, kot bi čas dobival nov pomen.

Beseda se za besedo briše iz mojega življenja.

In tudi jaz se vedno bolj krčim, dokler nisem le še spomin v srcu nekaterih.

Sem nekje visoko nad svetom, visoko nad samo seboj…in…našla sem vse tiste izbrisane besede.

Veter jih je odlagal na oblake in sedaj jih zbiram, kot koščke sestavljanke mojega življenja.

Čas zopet dobiva na pomenu, kazalci zopet vrtijo svoj krog, neutrudno en za drugim, po neskončni krožnici.

In jaz…moj nepopisan list papirja je dobil nazaj svoj smisel, pa čeprav še vedno pišem skozi veter…

Bis bald, Brigita

(Visited 4 times, 1 visits today)