web analytics
28. februarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Ozaveščanju o raku pri otrocih se je pridružila tudi MO Kranj

Petnajsti februar je mednarodni dan boja proti otroškemu raku. Na Mestni občini Kranj so se odzvali pobudi Društva Junaki 3. nadstropja, naj si zaposleni pripnejo zlato pentljo in se s tem pridružijo pri ozaveščanju o raku pri otrocih. V podporo otrokom in mladostnikom, ki so zboleli za to težko boleznijo, bo v Kranju drevi Gimnazija Kranj osvetljena z zlato oziroma rumeno svetlobo.

Društvo Junaki 3. nadstropja so starši otrok, obolelih za rakom in zdravljenih na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike. V Sloveniji vsako leto za rakom zboli približno 80 otrok, z zgodnjo diagnozo in optimalnim zdravljenjem se jih pozdravi okoli 80 odstotkov.

Društvo z vseslovensko ozaveščevalno akcijo spodbuja ljudi, naj si na današnji dan pripnejo zlato pentljo za vse otroke in mladostnike, ki se pogumno spopadajo z rakom; za vse, ki so premagali otroškega raka; za družine, ki pogumno živijo naprej, čeprav so zaradi raka izgubile otroka, ter za zdravstveno osebje in prostovoljce, ki svoj poklic in čas namenjajo otroškemu raku.

Vir fotografije: KLIK

Poleg tega so pozvali številna večja slovenska mesta, naj z osvetlitvijo pomembnih stavb pomagajo širiti glas o otroškem raku in malih bolnikih. V zlati oziroma rumeni bo tako drevi zažarela Gimnazija Kranj.Vir naslovne fotke: KLIK
Vir informacij: MO Kranj

(Visited 39 times, 1 visits today)