Delite:

Zaznamki, ki so jih pri svojem delu včeraj opravili gorenjski gasilci (originalna sporočila):

Ob 9.45 se je pri delu v proizvodnji v podjetju Menina d.d. v naselju Šmarca v občini Kamnik delavec močno poškodoval roko. Posredovali so reševalci NMP Kamnik. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 12.40 je v Godiču, občina Kamnik, voznik padel z motorjem in si poškodoval nogo. Poleg reševalcev NMP Kamnik, so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so ponesrečenega pomagali oskrbeti in prenesti do reševalnega vozila ter zavarovali in očistili kraj nesreče.

Ob 15.11 so v naselju Medno, občina Ljubljana, trčili osebni vozili in kombinirano vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje, s tehničnim posegom zvlekli kombinirano vozilo iz odbojne ograje in nevozna vozila odstranili z vozišča. Reševalci NMP Ljubljana so na kraju v nesreči tri poškodovane osebe in nato eno poškodovano osebo preventivno prepeljali na pregled v UKC Ljubljana.

Ob 15.39 so na Ljubljanski cesti v Domžalah gasilci CZR Domžale nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe iz 10. nadstropja do reševalnega vozila.

Ob 16.35 je na Alpski cesti v Radovljici prišlo do trčenja dveh osebnih vozil. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvo posuli cestišče in pomagali pri nalaganju vozila na avto vleko. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Bled in Radovljica. Pomoč pri zavarovanju kraja nezgode je nudil tudi član PGD Lesce, ki je z vozilom zaprt del cestišča.

Ob 17.06 se je na Koroški cesti v Tržiču otroku zataknila roka v jašku. Gasilci PGD Tržič in Bistrica pri Tržiču so s tehničnim posegom rešili roko otroka.

Ob 19.49 je v naselju Vaseno v občini Kamnik občanu pri požiganju travnika ogenj ušel izpod nadzora in zajel bližnjo skladovnico drv. Gasilci PGD Srednja vas in Kamnik so pogasili gorečo travo in okoli pol klaftre drv.

Vir informacij: Regijski center za obveščanje Kranj
Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Delite:
Advertisements