web analytics
21. januarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

OPOZORILA, ODLOKI, NOVO LETO

Policisti nas na današnji dan opozarjajo na naslednje zadeve, mi jim rečemo prepovedi in omejitve:

Prepovedana so druženja in zbiranja na javnih površinah. Med prazniki 31.12.2020 in 1.1. 2021 je dovoljen stik z osebami največ iz dveh  gospodinjstev, maksimalno 6 odraslih oseb na zasebnih površinah. Otroci do 15. leta so iz omejitve  izvzeti. Danes od 12. ure do 1.1.2021 do 20. ure za obiske v tem primeru ne veljajo omejitve gibanja med občinami in regijami. Omejitev gibanja ljudi med 21.00 in 6.00 uro razen v primeru izjem iz odloka velja tudi na silvestrovo. Velja tudi prepoved prodaje in uporabe pirotehnike ter prirejanja ognjemetov. Zaradi ohranitve zdravja tudi v tednu po novem letu stike zmanjšajte na minimum. Pozivamo še k upoštevanju ostalih ukrepov za prenos okužb s koronavirusom.

Parkirišča, opozorilo: Zaradi obilnega sneženja in večja količine snega je ponekod manj parkirnih površin. Pri parkiranju se ne sme ovirati in ogrožati poteka prometa. Policisti bodo tako kot prejšnji vikend poleg upoštevanja odlokov pozorni tudi na segment.

Ostala opozorila: Pozivamo k varni udeležbi v prometu. Na javnih krajih imejte stvari pri sebi, doma pa ustrezno pospravljene. Dragocenosti in večjih količin denarja ne hranite doma. Zaklepajte vrata tudi, ko ste doma. Za varovanje doma izvajajte samozaščitne ukrepe. Po možnosti dom varujte s kombinacijo tehničnega in mehanskega varovanja. V vozilih ne puščajte vrednih stvari. Poskrbite za osebno varnost in varnost otrok. Mlajših otrok ne puščajte samih. Poskrbite za živali. Ne uporabljajte pirotehnike. Praznike preživite mirno in varno.

T’ko. Zdej veste.

SREČNO!

—————————————————————————————————————————————————-

POZOR!!! Do 31. 12. donirajte za to, da bi Gorenjska Online še naprej lahko delovala. Tako boste sodelovali v žrebanju (izvedli ga bomo 1. januarja 2021) za BI MAG magnezijeve kristale za kopel. Izžrebani bodo trije dobitniki. 

Vir informacij: PU Kranj

Advertisements