web analytics
30. junija, 2022

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Omicron party!

Povprečni prebivalec Mat’ Kurje si je v teh prazničnih dneh prav gotovo zaželel, da bi bili končno ven iz najhujšega … iz najgroznejše nočne more … najbolj smrtonosne plandemije … najbolj primitivne in žleht vlade … ter da bi morda lahko užival v božično-novoletnem času brezskrbno. A se je žal pošteno zmotil.

Pojavil se je Omicron, najsmrtonosnejša kuga, s katero se je človeštvo kdaj soočilo. In zdaj se povprečni prebivalec Mat’ Kurje boji, da morda tega ne bo preživel.

Če se vam res bliža konec zaradi Omicrona – in itak, da se vam, kar televizijo glejte! – boste izvedeli tako, da si preberete nekaj najbolj zgovornih simptomov, ki smo jih za vas zbrali internetni epidemiologi, fejzbuk dohtarji in gugl znanstveniki:

  • peče vas zgaga; če vas po zaužitju začinjene hrane začne peči zgaga, imate 100% Omicron. Lepo vas je bilo poznati.
  • kihanje: Omicron je popoln stroj za ubijanje; zasnovan je bil tako, da se sam replicira na način, ki povzroča kihanje pri gostitelju. Resnično peklensko.
  • vaše kosti oddajajo čudno pokanje vsakič, ko vstanete s stola; prišli ste do konca poti, ni vam več pomoči. Omicron.
  • ste levičar: če smo pošteni, je življenje sploh vredno živeti, če si levičar? In tu mislimo tako na tiste, ki delajo, pišejo ter dr … drgnejo porcelan z levo roko, kakor tudi tiste, ki so levičarji po svojem prepričanju. Nevredni dihanja! Omicron bo poskrbel za vas!

  • če strmite neposredno v sonce, vas le-to praktično oslepi. Lepi in odgovorni predsednik Pahor je dokazal, da je izjemno zdrav in brez Omicrona, čeprav je nekaj minut brez zaščite strmel v sonce. Za nekoga, ki zavrača pecivo, take milosti na tem svetu ni, zanj bo poskrbel Omicron.
  • blagi muskelfiber po kakršnikoli vadbi. Fuck! Fuck! Fuck! Najebali boste! Razkužite svojo vadbeno opremo! Morda boste kmalu mrtvi, vendar ni treba, da vzamete s seboj tudi nas. Kaj pa ste zavračali pecivo, bebci! Omicron party …
  • eksistencialni strah; taka neumnost se k sreči lahko pozdravi z obiskom cerkve, gledanjem noreTV, ali pa s sedmo poživitveno dozo. No, razen če že prej ne umreš zaradi Omicrona …
“Venus and Mars”
Kip Antonia Canova
Grafit in kreda na Dessin papirju 30×42, original, v okvirju
https://corvus-art.si
info@corvus-art.si

———-
Veseli bomo, če boste naš trud ovrednotili.
Vzelo vam bo le trenutek. Hvala.OPOMBA: donirate lahko tudi, če imate čitalec kod:

 

Advertisements