web analytics
15. januarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

OBVEŠČANE PR GASILC’H NA US’H KONC’H ŠEPA … ampak usaj dewajo pa dob’r

Učerejšna kronika (Tak’hle člankow na tipkamo prow rad’) je bwa še b’l grozna, kukr smo zutrej, ob tipkanju domneval in imel informacije. Kasnej smo od polcije dobil še informacijo o tadrugmu smrtnmu primeru (pr padcu s strehe), bralci pa so povedal, daj šlo za očeta nažga športnika … Evo, več glav – več ve. Vsem prizadetim izrekamo naše iskreno sožalje.

Kr se tiče sam’h dogajan na učerejšn dan, smo zvečer prejel poročiw, u kermu preprost ni bwo ubenga dogodka z Gorenske. In xsmo že misnli, da mo spet en dan brez kronike, n’s je pa zgodej zutrej prčakaw en’h par zadewš’n. Pa si j’h poglejmo.

Prbližn u pol pet’h popone so zravn avtoceste med Šmartn’m in Brodam u potoku opazil, da je zasvinan. Nawemo gdoj to opazu, ampak najbrž ne mim dirkajoči s ceste. Sploh ne u pol pet’h, kje že mračn … Kukrkol, edn je očitn porajtow in use skp prjavu. Na lic mesta so šli gasilci z Gasilske brigade Lublana, k sicer intervencije nimajo zabeležene ne na svojmu Fejstbukovmu profilu, ne na spletn stran. Mi se ob tmo uprašamo, čemu pol te zadeve služjo. Reklamn’m fotkam? Štosam? A ni taka reč zato, da podaja informacije? In če v’m povemo, da so bli ke napoten tut t.i. Ekološki laboratorij z mobilno enoto (ELME) Inštituta Jožef Stefan, pa da tut oni na Fejstbukovmu profilu nimajo ničesar o intervencij, majo pa v reklamne namene razne nihove medijske nastope (teve, radio …), pol hitr dobemo občut’k da j’m je za obveščane javnost kej mau mar … Kukr so pol usi skp na licu mesta kunštn ugotovil, gre za manš onesnažene z neznano snovjo, pravjo pa da tut neznanga izvora. Voda je menda ratowa mau motna. Ribe so v’s frker sam čudn opazwale, zza hrbt’n plavane se ni odločiwa pa nbena. Uni z unga inštituta so zato rekl, da se naujo zdej s tmo ubadal, ker ipak je pet’k … in bojo analize dewal u pondelk ..

Na Tavčarjow na Jsenicah je točn ob 20.49 zagoru en kontejnar. Vejo, zatok so štopal. No alpa so le tak’t zabeležl zadevo, gdaj je pa zagoru, pa u resnic navejo. Ke so šli GARS-ovci z Jesenic, od ker’h Fejstbukovga profila sploh na najdemo, na spletn stran je pa nihov tazadn člank naslovlen z Dogodki v oktobru, datira pa z 10. novembram … Tko da – nema foto dokumentacije niti tle. No, tel GARS-ovci so šli menda ke, kontejnar pogasil, “okolico pa pohladil z vodo”, kukr piše u poročilu. T’m piše tut, da so o usmo sk’p obvestil polcaje PU Kran, ampak tut tel zdejle zutrej, k to tipkamo, nimajo o zadev na Fejstbukovmu še ubenga cahna. Majo pa enkp smešnc …

No pojpa še ponoč (2.11 so menda kazall cagarji) Pod lipam uposlovn con u Žejah pr Komend z enga avta uhajow medicinsk plin. Kwaj to, mi u resnic pojma nimamo, ampak s poročila je razvidn, da ni kr nekej … ampak so mogl ke it prostovoln gasilc s Kamnka, od ker’h Fejstbukov profil sploh še nima ubene objave ( ne sam o tmo dogodku, sploh ubene nima!), spletna stran je pa nazadne kej zaznawa 14. avgusta … Zravn so bli tut prostovoln gasilc z Most, kmajo na svojmu FB profilu tazadno opisano intervencijo z 22. novembra, spletne strani pa nimajo navedene. No pa sej, ponoč je bwo, mrbit bojo dons tekom dneva še kej mignli … U glavnm, obojni so šli ke u tiste Žeje, zavarval krej, preverl ke puša tist plin, prečekiral še ostal vozn park in navlekl nekj, čemr se reče eksplozimetr. Eksplozimetral so se poj encajta t’m naokol. Piše tut, da so nudl pomoč polcij, kašno pa, pa ni specificiran. Mrbit so probal aretirat un medicinsk neubogliv plin. Če duzga ne, usaj pravjo, da ni pršlo do škodliv’h izpustov v okolje … ampak – zakwa pa poj v’s ta frker?

———————————————————————————————————————————

Ob 16.29 je bilo v potoku ob avtocesti med Šmartnim in Brodom, občina Ljubljana, opaženo
onesnaženje z neznano snovjo. Aktivirani so bili gasilci iz GB Ljubljana in Ekološki laboratorij z
mobilno enoto (ELME) Inštituta Jožef Stefan. Po prvih podatkih gre za manjše onesnaženje z še
neznano snovjo, neznanega izvora. Voda je motna, niso pa opazili pogina rib. ELME bo opravil
analizo vzorcev v ponedeljek.

Ob 20.49 je na cesti Cirila Tavčarja na Jesenicah zagorel zabojnik za smeti. Gasilci GARS
Jesenice so požar pogasili in okolico ohladili z vodo. O požaru so bili obveščeni policisti PU
Kranj.

Ob 2.11 je Pod lipami v Poslovni coni Žeje pri Komendi, občina Komenda, ob poslovnem
objektu iz vozila uhajal medicinski plin. Gasilci PGD Kamnik in Moste so zavarovali kraj, locirali
puščanje, pregledali ostala parkirana vozila, z eksploziometrom pregledali območje in nudili
pomoč policiji. Do škodljivih izpustov v okolje ni prišlo.

Vir: Regijsk centr za obveščane Kran
Vir naslovne fotke: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

2 min read
2 min read
3 min read