web analytics
12. junija, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Občina Tržič je prostovoljstvu prijazna občina

Za sistematično spodbujanje prostovoljstva in zagotavljanje podpore delovanju prostovoljskih organizacij, soustvarjanje pozitivne družbene vrednosti prostovoljstva v lokalni skupnosti in promocijo prostovoljstva z lastnim zgledom vodstev občin je na Slovesni dan prostovoljstva, 18. maja 2021, naziv Prostovoljstvu prijazna občina ponovno potrdilo 25 slovenskih občin. Za aktivno spodbujanje prostovoljstva občanov in podporo delovanju prostovoljcev in prostovoljskih organizacij pa je naziv Prostovoljstvu prijazna občina prvič pridobilo 11 občin.

 

Priznanje Prostovoljstvu prijazna občina je ponovno prejela Občina Tržič. 

Četrtič zapored smo prostovoljstvu prijazna občina. Taka je manj kot vsaka peta v državi. Izpolnjujemo stroge kriterije financiranja, delovanja in prostorskih možnosti za delovanje društev, ki jih merljivo spremlja Slovenska filantropija. Se potrudim, da skupaj zgodbo še nadgradimo. Zagotovo zmoremo. Čestitam in se zahvaljujem vsem občankam in občanom Tržiča, prostovoljcem in posameznikom, vključenih v številna naša društva in organizacije,

je po prejemu priznanja povedal mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič.

 

Župan Tržiča mag. Borut Sajovic in podžupan Dušan Bodlaj s priznanjem (foto_arhiv Občine Tržič)

Občini Tržič je bil letos naziv podeljen za zagotavljanje finančnih sredstev za delo mentorjev prostovoljcev, kar je za razvoj prostovoljstva velikega pomena, za spodbujanje prostovoljstva in vlaganja v infrastrukturo, ki omogoča tudi boljše delo prostovoljskim organizacijam, predvsem športnim organizacijam in organizacijam za zaščito in reševanje, ter udeležbo župana na prostovoljskih dogodkih in podelitev  priznanj najzaslužnejšim prostovoljcem.

Advertisements