web analytics
24 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Občan naletel na neeksplodirano letalsko bombo

Gorenjski gasilci včeraj – k sreči – niso imeli prav dosti dela. Dva požara sta se pripetila v jutranjih urah, od tega enemu komajda lahko rečemo požar. Skozi ves dan nato ni bilo zabeleženih intervencij z izjemo najdbe ene neeksplodirane mine, kjer je bilo potrebno zavarovati kraj nesreče. Sledila je še intervencija ob nenadzorovanem kurjenju v Kranju, za katero pa sumimo, da je zapisana nerodno in je v resnici potekala sredi dneva in ne ponoči. 

Ve kaj več morda kdo od bralcev?

Ob 6.31 na Hotavljah, občina Gorenja vas- Poljane, zagorelo v silosu. Posredovali so gasilci PGD Hotavlje ter Trebija.

Ob 6.48 so ob nakupovalnem centru Qulandija v Kamniku goreli kup odvrženih knjig, časopisov in vejevje na travnati površini okoli dveh kvadratnih metrov. Gasilci PGD Kamnik in Duplica so požar pogasili.

Ob 12.26 je v Ažmanovem rovtu nad Spodnjo Lipnico, občina Radovljica, občan naletel na neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Gorenjske in  Ljubljanske regije sta na kraju najdbe uničila letalsko kasetno bombo in del minometne mine, nemške izdelave iz obdobja 2. svetovne vojne.

Ob 2.48 je na Savski cesti v Kranju gorelo v naravi tik ob gozdu. Gasilci GARS Kranj so na kraju ugotovili, da gre na nenadzorovano kurjenje. Požar so pogasili.

Vir informacij: Regijski center za obveščanje Kranj
Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

5 min read
2 min read
2 min read
1 min read