web analytics
28. februarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

O kronik, pa koronik, pa še mrsčemu …

Pišem: Marko LUKAN

Tole je zdej tko, a veste, dragi bralci … samo dons smo z nabiralnika Gorenska Onlajn zbrisal – rečte in pište – 24 raznh obvestil o spremembah pr delvanu razn’h krajevn’h uradov, pa občinsk’h služb in gdo ve česa še use … priznamo, teh črev niti prebral nismo resn … xso n’m j’h poslal z razn’h občin po Gorensk’m. U zadnmu tednu najbrž – čez sto. Čist po pravic povedan – nkol še nismo mel višje branost, kukr letos spomlad, xsej tale covidiotizem začew. Sam tut še nkol nismo b’l dewal, ker … tut po 20-25 člankov na dan smo objavl in na konc nismo več vedl, na ker stran se n’s drži glava, na ker stran pa r’t. No in kn’m je končn pršvo z rit u glavo … smo nehal objavlat novice v povezavi s korona fašizmam. En’m seveda ni prov, da zagovarjamo to, kr pač zagovarjamo. Drugi bn’s clo polcij prjavl – ja, s tmo n’m je par tednov nazaj groziwa ena skrnobna babnca – ta tret se pa strinajo. Tko pač je u našmu narodu.

 

Ampak – tut tole povemo zlo iskren – zdej n’m je promet (obisk spletne strani) strmoglavu. Komej da se v’s še nabere par sto na dan. Sam smo pa tok b’l ponosn na v’s, k ostajate. In hvaležn. Ker … gdor na vid, da je čist use narobe u tmo … da se zarad enga statističn čist nepomembnga virusa total demontira naša družba, temu pač ni pomoči. Sploh na rab razlagat, kuko neb blo polcijske ure (pa daj vampir lepo povedow, da to sploh ni polcijska ura; ja matr, sam kwa je pa poj??!!??), čeb se lepo držal pravil. Ne rab niti razlagat, da smo mi u resnic potencyaln morilci, ker s tem, k na podpiramo nošena mask, loh ogrozemo tut druge. Še m’n pa rab razlagat, da bojo bolnce počle po šivah (že zdej pokajo menda), ker … gdor s tak’m traparijam resn misl, temu ni vredn čist ubene stvari razlagat. Sej je neb razumu! Čeb jo hotu, bjo že doslej, dost je informacij na volo!

Mi se pa ob tem še enkat na glas uprašamo: gdo se bo v tej držav tap’ru organizirano up’ru? Kater poklic? Kera grupa l’di? Novinarji (mi se za to nimamo) očitn ne. U strahu za svoje službe, bojo še naprej strašil javnost. Polcija pa vojska sta tko zmerej na stran oblasti (dokler sta), čeprov tut kšne fajn l’di s teh poklicow usak pozna. Dohtarji? Nak. Sodstvo? A se hecate, toj šwo davno u maloro! Učtlni? Na žalost … zgleda, da se j’m u resnic jebe za vso mladino … Pa tko naprej in naprej in naprej.

Da pa naute rekl, da smo čist nekooperativn, pa objavlamo edino pametno novico, povezano z kovidiotizmam, kar smo j’h u zadn’h cajtah dobil, namreč o psihosocyaln pomoč; ostal je pa itak … u stilu strašenja ldi. Prispeval so jo z Radolce:

V delovnem času Centra za socialno delo Gorenjska, enota Radovljica, lahko občani pokličejo na telefonsko številko: 04 537 14 00, zaradi nudenja psihosocialna pomoči občanom. Strokovne delavke CSD so na telefonu dosegljive v poslovnem času centra, in sicer v ponedeljek, torek in četrtek od 8. do 15. ure, v sredo od 8. do 17. ure in v petek od 8. do 13. ure.

V skladu z usmeritvami Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Ministrstva za socialno delo in enake možnosti ter z namenom preprečevanja okužbe s koronavirusom so na Centru za socialno delo Gorenjska, enota Radovljica sprejeli preventivne ukrepe. Do nadaljnjega lahko uporabniki vstopajo v prostore centra samo v nujnih primerih oziroma po predhodnem dogovoru s strokovno delavko.

Če mora stranka oddati vlogo ali drugo dokumentacijo, jo lahko odda v poštni nabiralnik pri vhodnih vratih stavbe ali jo pošlje po pošti.

Za komunikacijo s strokovnimi delavci ali za dodatne informacije so v času izvajanja ukrepov dosegljivi na:

– naslovu: CSD Gorenjska, enota Radovljica, Gorenjska cesta 16, 4240 Radovljica;

– telefonski št.: 04/537 14 00;

– e-naslovu: gpcsd.radov@gov.si;

– spletni strani: www.csd-slovenije.si.

Kr se tiče pa un’h, xso n’s dons zutrej sprašval, zakwa ni kronike, je pa tko: enostavn te (se prav: kronike) niso mele ubenga pravga odziva zadne dni. Da tako reč spišemo, traja par ur. Da se pa poj folku, kjo sicer prebere (to vidmo) na da niti ušečka stisnt, kwa šele komentirat, alpa bohnedej delit, se n’m pa ornk zamau zdi. Encajta smo probal sto ušečkov pod člankam dobit in … zlo v bližino smo hodil. Zdej šwo pa to use u maloro, kr poglejte si tazadne kronike … Tko da, očitn majo bralc’ večinoma raj sam slikce. Mi mamo pa tut m’n dewa …

Ah ne no, hecamo v’s. Je pa res, daj u wsakmu hecu tut nekej resnice in … tle je ena sama resnica. Pa mormo v’s usake tok cajta mau pognavt, da bl pridn ušečkate, dočim … knof za donacije v’m pa zgleda še zmerej na dela … Mormo pogruntat kwa je. Je pa še ena druga možnost – sledete pač množičn’m in financiran’m medijam. Wlik pametnga v’s bojo prestrašl … Pa ne pozab’t pridn glav upognt, pa u stajo, da v’s pastir neb s palco! Loh mu pa tut zaploskate, ker nega res in izklučn skrbi samo za narod …

Zberte pa sami.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)