web analytics
25. februarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

O KORONAKRIZI, FINANČNEM ZLOMU IN PROFITERJIH

Nekaj je treba povedati: gospodarski sistem, kakršnega imamo, se počasi približuje svojemu koncu. Tisti, ki so v nejm najbolj profitirali, imajo interes, da najdejo grešnega kozla za prihajajočo zrušitev sistema. Zanimivo je to, da politiki, ki jih danes tako zelo “skrbi za dobrobit svojih državljanov”, so natančno isti politiki, ki so v zadnjih desetih letih vztrajno podpirali oslabitev zdravstvenega sistema.

Če se ljudje zdaj ne bodo dvignili proti temu sistemu in bodo še naprej molče gledali, se bo zgodil reset, ki pa bo v škodo velike večine ljudi.

Današnji Drugi pogled predstavlja gospod z imenom Ernst Wolf. Gre za leta 1950 rojenega gospoda, novinarja, avtorja in publicista, ki je odraščal v jugovzhodni Aziji, obiskoval šolo v Nemčiji in študiral v ZDA. Med drugim je deloval kot novinar, tolmač in scenarist. Zelo pomembna se mu zdi soodvisnost med gospodarstvom in politiko, ki jo raziskuje zadnja štiri leta.

Finančna kriza v letu 2008 in evro kriza sta bili le prvi znanilki dvigajočega se globalnega finančnega tsunamija, v katerem bo MDS (IMF, Mednarodni denarni sklad) s svojimi zavezniki tudi v Evropo posegel z ukrepi, si si jih do danes niti predstavljati nismo mogli,

pove gospod Wolff. Naslov njegove zadnje knjige je FINANČNI TSUNAMI: Kako nas ogroža globalni finančni sistem.

Poglejte si, kaj ima o aktualnem dogajanju v svetu povedati gospod Wolff – zanimivo je! Posnetek je seveda opremljen s slovenskim prevodom.

(Visited 2 times, 1 visits today)