web analytics
26. januarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

O cenzuri, diskreditacijah, podkupljivosti in še marsičem

Prof. dr. Dolores Cahill je ugledna strokovnjakinja, ki je zaključila dodiplomski študij na Trinity College v Dublinu in doktorirala na Univerzi Dublin City. Je svetovno znana strokovnjakinja za razvoj in avtomatizacijo visokotehnološke proteomične tehnologije, nizke vsebnosti beljakovin in njihovo biomedicinsko uporabo, tudi pri odkrivanju biomarkerjev. Njena ekipa je dosegla ključne preboje pri razvoju tehnologij z nizom beljakovin in protiteles z visoko gostoto ter pokazala njihovo uporabo v bioloških in medicinskih raziskavah. Gospa Cahill je bila na Inštitutu za molekularno genetiko Max-Planck v Berlinu v Nemčiji pionirka na tem raziskovalnem področju in ima na tem vitalnem področju več mednarodnih patentov. Prejela je prestižno nagrado BMBF Bio Future Award nemškega ministra za znanost, nagrado Zveze evropskih biokemijskih društev 2009 in je soustanoviteljica podjetja Protagen AG, v katerem skrbijo za komercializacijo njenih odkritij. Profesor Cahill je tudi profesorica translacijske znanosti na Inštitutu Conway, Fakulteti za medicino in medicinske znanosti Univerze v Dublinu. Je avtorica številnih publikacij in udeleženka številnih najuglednejših mednarodnih konferenc.

 

Prof. dr. Dolores Cahill raziskuje:

Njeno raziskovalno zanimanje se osredotoča na integracijo proteomike in nizov rekombinantnih beljakovin in protiteles ter razvoj tehnologije za pospeševanje raziskovalnih programov na področjih onkologije, vnetja, nevrobiologije in bolezni srca in ožilja, zbirk rekombinantnih proteinov z uporabo beljakovinske ekspresije / knjižnice cDNA in njihove uporabe na celicah biologije in biomedicine. Njena ekipa trenutno razvija nove aplikacije v nanotehnologiji, obsežni biologiji in razvija tehnologije interakcij med spojinami in beljakovinami.

Že res, da je vse tole zgoraj menda slišati neznansko učeno in zapleteno, navadnemu bralcu nerazumljivo. Bodo pa tudi bralci Gorenjske Online razumeli tole, kar pove gospa:

Na Irskem dobijo splošni zdravniki 30 EUR na osebo za vsak opravljen PCR test. Zdravniki dobijo velike količine denarja. Na Irskem z nami sodeluje tudi zdravnik po imenu Marcus de Brun, proti kateremu je bilo uvedenih mnogo sodnih postopkov. Odvetnike, ki so ga branili, so skušali spraviti s položajev. Kolikor vem, se podobne stvari dogajajo tudi drugje. Česar oblastniki ne dopustijo, so odprte razprave. Tudi kadar naše razprave objavimo na YouTube-u, so po hitrem postopku cenzorirane in umaknjene. Lastnikom YouTube-a in ostalim povem, da odstranjujejo informacije, ki bi lahko ljudem pomagale preprečevati morebitne obolevanje. Prav tako bi take informacije koristile starejšim ljudem, ki zdaj množično umirajo v DSO-jih. Če bi se starejši in njihovi svojci zavedali, da obstajajo preventivni postopki, bi lahko vprašali zdravnike: “Zakaj nam ne priskrbite ustreznih zdravstvenih informacij, zakaj ne poveste ljudem, kako lahko okrepijo imunski sistem ter se tako izognejo smrti?” Zakaj YouTube in Facebook cenzurirata vse nas in nam odvzemata možnost komuniciranja z ljudmi?

Dr. Dolores Cahill govori o cenzuri, diskreditaciji, podkupljivosti in o tem, kako mediji preprečujejo, da bi prišle prave informacije o načinu (preventivnega) zdravljenja v zvezi s korono virusom do ljudi.

Gospa v posnetku pove še mnogo takega, kar bi moralo marsikomu dati za misliti … Pa bo res? 

SLOVENSKI PODNAPISI!

Advertisements