web analytics
28 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Nujno varstvo na Jesenicah zagotovljeno v enoti Cilke Zupančič na Koroški Beli

Predvidoma en teden, začenši s ponedeljkom (26. oktober), bodo vrtci v državi zaradi poslabšanja epidemiološkega stanja v državi zaprti. Zato je župan Občine Jesenice Blaž Račič izdal odredbo, da se za vse starše predšolskih otrok, ki nimajo zagotovljenega varstva, varstvo v naslednjem tednu zagotovi v Vrtcu Jesenice, enota enoti Cilke Zupančič, Cankarjeva 4/e, Koroška Bela.

Odredba je bila izdana po prejemu današnjega obvestila na Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki županom daje možnost, da ti lahko sprejmejo akt, s katerim določijo izjemo od zaprtja vrtcev in organizirajo delovanje vrtca v minimalnem obsegu, ki je namenjen samo staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok.

Delovanje Vrtca Jesenice se z odredbo župana tako organizira za starše, ki morajo v tednu od 26. 10. 2020 do 30. 10. 2020 opravljati delo na delovnem mestu, delodajalec pa jim dela ne more omogočiti na daljavo, pri čemer velja, da delo na delovnem mestu opravljata oba starša, in sicer v poslovnem času Vrtca Jesenice, kar izkažeta s potrdilom delodajalca, ki ga predložita Vrtcu Jesenice. Starši morajo prav tako Vrtcu Jesenice predložiti podpisano izjavo, da je otrok zdrav in da v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženimi osebami, šteto od današnjega dne. Vse ostale informacije lahko starši pridobijo v Vrtcu Jesenice.

Vir:  Ines Dvoršak, Višja svetovalka za odnose z javnostmi in protokol, Občina Jesenice

Advertisements

Morda ste zgrešili

2 min read
5 min read
1 min read