web analytics
21 oktobra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Nujno opozorilo dr. Milana BALAŽICA

Spoštovani!

Za to, da bi preprečili širjenje nevarnega korona virusa, odrejam pomoč in nadzor nad okuženimi in obolelimi v Občini Moravče. Vsi, ki kakorkoli posumite, da imate simptome korona virusa, se morate takoj samo-osamiti. Vsi okuženi oziroma oboleli ves čas bolezni nimajo izhoda iz svoje hiše ali stanovanja, skladno z odlokom Vlade Republike Slovenije.

Če bo kdo od obolelih viden zunaj strogo omejenega prostora samo-osamitve, bo najstrožje kaznovan in zanj bo odrejena karantena na odrejeni lokaciji. Če kdo od sosedov ali drugih občanov na javnem mestu vidi koga, za katerega ve, da je okužen oziroma zbolel za korona virusom, naj takoj pokliče številko Civilne zaščite Moravče 064 229 277.

 

Okuženi ali oboleli morajo ostati doma. Da se jim to olajša, bo za to poskrbela Civilna zaščita, ki jim bo varno zagotovila vse potrebno – od hrane do zdravil. Neposredni stiki okuženih in obolelih z neobolelimi morajo biti tudi doma zvedeni na najnujnejši minimum.

Tudi vsi zdravi občanke in občani ostanite doma. Ne izpostavljajte se po nepotrebnem. Samo en napačen korak in žal vam bo vse življenje. Razmere so skrajno resne in temu primerno se samozaščitno obnašajmo. Za vse nujne informacije vsakodnevno spremljajte spletno stran Občine Moravče. Storite vse, da ostanete zdravi in zaščitite svoje najdražje.

Pomagajte sebi in vsem nam, da skupaj premagamo izzive, ki so pred nami. Bodimo solidarni, vendar se ne izpostavljajte.

S štabom Civilne zaščite in občinsko upravo vsak dan redno spremljam razmere in ustrezno ukrepam. Zagotavljam vam, da bomo dali vse od sebe, da v tej bitki zmagamo.

 

Dr. Milan Balažic
Ž U P A N
Moravče, 20. marec 2020

Vir: KLIK
Vir simbolične fotografije: KLIK

Similar Posts:

Advertisements

Morda ste zgrešili

5 min read
4 min read