web analytics
28 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

NORO! Za reševalce in gasilce v teh dneh ni počitka …

Tokrat ponujamo pa tudi zabeležena dogajanja z Regijskega centra za obveščanje za obdobje zadnjih oseminštirideset ur.

Sobota (za dogajanja v petek):

Ob 8.02 so gasilci GARS Jesenice nudili pomoč zaposlenim v SB Jesenice pri prenosu težjega pacienta.

Ob 9.38 je v Industrijski ulici v Žireh iz kamiona izteklo gorivo. Gasilci PGD Dobračeva so posuli izteklo gorivo ter očistili cestišče.

Ob 10.48 so v zbirnem centru v Dragi, občina Škofja Loka, goreli filtri v kontejnerju. Gasilci PGD Gosteče, Škofja Loka in Trata so požar pogasili ter pregledali okolico kontejnerja s termovizijsko kamero.

Ob 13.16 sta se v ferati Češka koča, občina Jezersko, zaplezala dva planinca. Gorski reševalci GRS Jezersko so zaplezane planince rešili in pospremili do vozila.

Ob 16.44 se je na poti s Triglava proti Kredarici, občina Kranjska Gora, zaplezal planinec in ni mogel sestopiti. Gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS Brnik s helikopterjem SV so planinca locirali, ga s pomočjo vitla dvignili v helikopter ter prepeljali v dolino. Planinec ni bil poškodovan.

Ob 18.30 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekip HNMP prepeljala poškodovano osebo iz SB Jesenice v UKC Ljubljana. 

Ob 19.14 so na Kopališki cesti v Domžalah, gasilci CZR Domžale do prihoda reševalcev NMP Ljubljana nudili pomoč fantu, ki se je poškodoval v skate parku.

 

Nedelja (za dogajanja v soboto):

Ob 9.20 so v Zoisovi ulici v Kranju gasilci GARS Kranj iz pokvarjenega dvigala rešili dve osebi ter dvigalo izklopili in obvestili pristojni servis. Ponovno so posredovali ob 11.03 in iz dvigala rešili še eno osebo. Dvigalo so še enkrat izklopili in obvestili servis.

Ob 10.33 je v Triglavski ulici v Kranju prišlo do izlitja vode v stanovanju. Gasilci GARS Kranj so vodo posesali.

Ob 10.45 je na področju Pokljuške soteske, naselje Krnica, občina Gorje, pohodnica padla in si poškodovala roko in nogo. Gorski reševalci GRS Radovljica so poškodovano osebo oskrbeli na kraju dogodka in jo na klasičen način prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP Bled so jo prepeljali v SB Jesenice.

Ob 11.18 je na planinski poti od Kredarice proti Triglavu, občina Kranjska Gora, planinka zdrsnila s poti in si poškodovala nogo. Gorski reševalci GRS Mojstrana so poškodovano planinko ob pomoči dežurne ekipe GRS.

Ob 12.10 je v naselju Pšata, občina Domžale, padel motorist in se poškodoval. Posredovali so gasilci CZR Domžale in reševalci NMP Domžale. Gasilci so nudili pomoč poškodovanemu motoristu do prihoda reševalcev NMP Domžale, ki so ga oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, po razlitih motornih tekočinah posuli vpojna sredstva, motorno kolo postavili na kolesa in ga umaknili s cestišča.

Ob 13.43 je v naselju Šmarca na državni cesti Mengeš–Duplica pri železniškem nivojskem prehodu padel kolesar in se hudo poškodoval. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so poškodovanemu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Kamnik in usmerjali promet. Reševalci NMP Kamnik so poškodovanega odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 15.36 je v naselju Zgornje Stranje, občina Kamnik, iz parkiranega osebnega vozila iztekalo gorivo. Gasilci PGD Kamnik so v lovilno posodo zajeli iztekanje, nato pa po že iztekli tekočini, posuli vpojna sredstva.

Ob 18.50 je na cesti iz Blejske Dobrave proti Kočni, občina Jesenice, osebno vozilo zapeljalo s ceste in ostalo v jarku. Gasilci GARS Jesenice so prometno in požarno zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovanim osebam in NMP Jesenice pri prenosu poškodovanke, policiji nudili razsvetljavo kraja ter s pomočjo avtodvigala dvignili vozilo iz jarka.

Ob 20.16 se je na Zgornjem Jezerskem otrok zaklenil v kopalnico in starši niso mogli odpreti vrat. Gasilci so s tehničnim posegom odprli vrata kopalnice in rešili dvanajst letnega otroka. O dogodku je bila obveščena policija.

Ob 0.59 je na Skladiščni ulici na Jesenicah zagorela vrtna lopa. Ogenj so pogasili gasilci GARS Jesenice. Vzrok požara ni znan.

Vir: Regijski center za obveščanje Kranj
Vir naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
3 min read
10 min read
1 min read