web analytics
25 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

NORO!!! V neurjih prizadetih vsaj deset gorenjskih občin …

Niso samo oni, ki nas posiljujejo s covidiotizmom tisti, ki v teh dneh grenijo življenja Gorenjcem. Padavine, ki so se danes preko dneva razvile v krajevna neurja z močnejšim vetrom ter točo so zajela dobršen del države. Kar se Gorenjske tiče, so največ težav povzročile v občinah Bohinj, Gorenja vas – Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kamnik, Kranjska Gora, Radovljica, Tržič in Železniki. Po včeraj zbranih podatkih iz Regijskih centrov za obveščanje po državi je bilo v zvezi z neurjem vsega skupaj zabeleženih 191 dogodkov.

Največ težav so povzročali močni sunki vetra, ki so podirali drevesa, odkrivali strehe objektov, podirali dimnike, nadstreške, telekomunikacijske drogove. Zaradi podrtega drevja je bilo neprevoznih kar nekaj cest, na Pokljuki pa je med podrtim drevjem obstal avtobus, drevesa so padala na objekte in vozila.

 

Zaradi udara strele je zagorel toplar velikosti 8 x 22 metrov. Požar je uničil toplar in delovne stroje s priključki.

Meteorne vode so poplavljale cestišča, podvoze, stanovanjske in druge objekte. Hudourniške meteorne vode so na cestišča nanesle zemljino in drug material. Veliko škode je povzročila tudi toča, ki je poškodovala strehe objektov, vozila, sadovnjake, polja in druge obdelovalne površine.

Gasilci 113 poklicnih in prostovoljnih enot so imeli največ dela z odstranjevanjem podrtih dreves, prekrivanjem objektov, črpanjem meteornih vod iz različnih objektov, postavljanjem protipoplavnih vreč in gašenjem požara. Veliko dela so opravili tudi delavci komunalnih in cestnih podjetij.

Upajmo, da bo noč mirnejša.

Vir informacij: Regijski center za obveščanje Kranj

Advertisements

Morda ste zgrešili

4 min read
2 min read
3 min read