web analytics
29. novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

NOR DOGAJANE! S čim so se zamerl, da jh je use to doletew?

U sredo ste ns kr lepo presenetl, pa množičn bral, komentiral, pomalem clo delil naše članke. Učerej je bwo že spet bl za en dre … eee … kovid … pa smo se ornk matral. Zato spet opozarjamo kako važn so všečki, komentarji pa delitve in vs kr pomalm prosmo, da te rči počnete, ampak … sej to že use veste. Tko to je u našmu kšeftu. Kr se tiče reševalcev – nim se gladko jeb … eee … fučka, kašn doseg in reakcije mamo mi. Oni morjo tasvoj podewat. Učerej recimo se nč kej dost niso mel cajta špogat, pa kofetkat, pa načrte delat, ker …

Že koj zutrej so se en trije zataknil u liftu na Jsenicah, na cest od biužga maršala. Še pol osmh ni bwa ura, xso mogl drvet jesenišk gasilci. Za vrstn red spet namo garantiral, ampak … nm so sporočil, da so najprej z lifta rešl te tri modele (možn tut, da so ble modelke, alpa usaj kkšna) in poj lift izklopl. Oni sicer niso nč napisal tkok ponavad, pa mo kr mi reskiral – verjetn so obvestil tut servisno službo. Tko da se tut uni niso nč kej dost afnal zutrej. Zej pa vi rečte … kwa če bi recimo serviserjam pa guma počva? Pol se pa še vulkanizerji neb mogl špogat. In čeb vulkanizer snoč jedu pokvarjene paprike in bmu dons zutrej drisko, se tut dohtarji neb mogl špogat … dobr, edin … mogu bi poklicat u zdravstvenga, pa rečt, da sej kovida najedu. In čeb recimo sestra zutrej luftova ordinacijo, pab jo ena tečna nenaspana džbela pičva … no, sej štekate, namo nadaljeval. Tko to gre, usi smo odvisn en od druzga, pa tut če drug s kurcam (brez rok) po Triglavu pleza recimo …

Gremo kr naprej. Ni bwo dost čez osm, kje spet telefon zvoniv. To rundo nekak razberemo s sporočila, daj šwo za žensko. No in ta bejba se je u ranmu septembrskmu jutru na pločniku na Rojsk cest u Domžalah zložiwa drgač, kukr je ona nameravowa. Mau so jo pršli pogledat gasilci, vidl, da nimajo česa za zrezat alpa pogasit, pa so poklical reševalce. Kwa so oni z no delal ni čist jasn, ampak … da neb gdo mislu, da kej insinuiramo. Gre le za visok strokovne službe!

 

No poj bwo pa dobre dve ure gmh. Xso bli pa že lih u formi, so pa še enkat posredval obojn – domžalsk gasilci in domžalsk reševalci. To pa zato, ker je v Heliosu v Količevmu eno delovko (evo, spet žensk spol, še posebej pa od podplatov navzgor …) kr nankat ornk zviw. Kwa so hotl, spet so bli tapru tm gasilci, xso pa še enkat več vidl, da za nih nau kruha tm in so mogl poklicat kr lepo reševalce.  Če druzga ne, so usaj mau galame naredl tm po Domžalah, pa avtomoble sprehodil. Mimgrede, aj treba, da rečemo, da ne vemo, kwa so z bogo revo počel tazadn omenen (reševalci)? Najbrž ne. Upejmo pa, da sta se obe – s prejšno glavno junakinjo vred – zmazale.

Nimamo točnh podrobnosti, ampak enga mišjiga pred pol eno je mogu helikoptar slovenske vojske prefrčat eno resn obolelo osebo z bolnce na Jsenicah dol do kliničnga u najlepši grad u svetu, nje

Po jm je pa mau dolgcajt ratov. Usaj za radolške in une gasilce z Mošn to vela. Alpa jbiw mrbit kšn druh razlog; u glavnm – menda so šli na en pogoriše u Radolc in ga mau zalival z vodo.

Ampak kukrkol gledamo, sej zgleda učerej tm čez domžalsk konc en nesrečn oblak vozu. Ker tut nasledna – in kr se tiče ns tazadna – dogodivšna od učerej paše ke u tiste konce. Namreč, mejhn čez pol deseto zvečer je na Igrišk ulc u Preserjah pr Radomlah pr Domžalah pr Lublan goru en osebn avto, tko da so se končn gasilci loh mau šprical. Prostovoln gasilc s Homca in uni profi z Domžal so to spedenal, kuko u pa dons, mo pa še vidl …

Ob 7.24 so na Cesti Maršala Tita na Jesenicah, v okvarjenem dvigalu stanovanjskega objekta ostale ujete osebe. Gasilci GARS Jesenice so iz pokvarjenega dvigala rešili 3 osebe in dvigalo izklopili.

Ob 8.08 so na Rojski cesti v Domžalah, gasilci CZR Domžale posredovali, kjer je z rolko na pločniku padla oseba. Poškodovanko so oskrbeli in jo predali ekipi NMP ZD Domžale.

Ob 10.28 je v Količevem, občina Domžale, delavko v podjetju Helios Domžale obšla nenadna slabost. Osebo so oskrbeli gasilci CZR Domžale in jo predali reševalcem NMP Domžale.

Ob 12.27 je helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo HeNMP na Brniku, prepeljal obolelo osebe iz SB Jesenice v UKC Ljubljana.

Ob 15.15 so na Ljubljanski cesti v Radovljici, gasilci PGD Radovljica in PGD Mošnje z vodo ponovno zalili pogorišče.

Ob 21.32 je v Igriški ulici v Preserjah pri Radomljah, občina Domžale, gorelo osebno vozilo. Goreče vozilo so pogasili gasilci PGD Homec in CZR Domžale.

Vir informacij: ReCO Kranj
Vir naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
2 min read
3 min read