web analytics
25 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Niso mogl aktivirat hribčk-reševalcev, alpa špancirček-gmajnca-reševalcev, ker takih preprost nimamo

Pondelkov poročiw o dejavnostih gorenskh gasilcov ne ponud nč kej pretreslivga. Pretresliv je seveda za tiste, xse jm je pripetila kšna nezgoda in z nim so vse naše dobre želje, Kšnh senzacij pa lih namormo ponudt …

Četrt čez deseto zutrej so se vnele saje u en bajt u Selcah pr Moravčah. No, saje u enmu rajfnku u en bajt. Sej veste, kuko gre to; led je u zmrzovalniku, voda po ceveh, pir u mehurju pa saje po raufnkh. Kwa je blo z ledom, vodo in pirom ne vemo, vnete saje so pa pogasil prostovoln gasilci z Moravč.

Enga mišjiga čez eno, u cajtu za južno, sej en model – namest dab južnov – gonu s kolesam nek po predelu Jelendola. Iz poročila ni jasn, a je pršu kšn jelen dol, al se je model zapletu sam od sebe, ampak dejstvo je, da se je razbil. Na pomoč so pršli reševalci nujne medicinske pomoči, toj pa tut vse, kar so sporočil nam.

Mejhn pred pol peto popoldan je u Brekovicah menda na travnku goru kres brez nadzora. Ker za celotno državo zarad suše velja prepoved kurjena, so ga šli pod nadzorom pogasit prostovoln gasilci s teh isth Brekovic. Mrbit bojo pa kej več povedal polcaji.

Če smo picajzlast, je točn eno minuto po prijavi zgornga požara pršu še obvestiw o tem, da se je nek nad Vrbnam (občina Radolca) v gmajn prebrniwa ena sprehajalka. Nesreča jbwa v tem, da se je zraven tut poškodvala in je blo treba aktivirat gorske reševalce z Radolce. Tam okol Vrbna si nekak ne predstavlamo kšne ornk gore, ampak sej … niso mogl aktivirat lih kšnh hribčk-reševalcev, alpa špancirček-gmajnca-reševalcev, ker takih preprost nimamo. No, hvalabogu mamo vsaj gorske, da so bogo revo spedenal za prvo silo in jo spravl do ceste, kedr so jo prevzel pa taprav medicinci z Radolce. Nej se hitr pozdrav!

Tkok sej dan začew, se je pa tut nehow – gorele so saje. To rundo ne lih delč stran od Vrbna – u Polčah, u enajsth zvečer. Sej kej dost ni za povedat – zadevšno so pogasil domač begunsk prostovoln gasilci, spucal rajfnk, še mau prečekiral da se neb kej druzga vnew, pa obvestil dimnikarsko službo. Po so šli pa nazaj dam …

**********

Originalna sporočila

Ob 10.15 so v Selcah pri Moravčah, občina Moravče, gorele saje v dimniku stanovanjskega
objekta. Dimniški požar so pogasili gasilci iz PGD Moravče.

Ob 13.03 se je v Jelendolu, občina Tržič, pri padcu s kolesom poškodoval kolesar. Posredovali
so reševalci NMP.

Ob 16.23 je v Brekovicah, občina Žiri, na travniku gorel kres brez nadzora. Gasilci PGD
Brekovice so ogenj pogasili.

Ob 16.24 je nad vasjo Vrbnje, občina Radovljica, v gozdu padla sprehajalka in se poškodovala.
Gorski reševalci GRS Radovljica so jo oskrbeli in prenesli do ceste, kjer so jo predali
reševalcem NMP Radovljica.

Ob 23.03 so v Poljčah, občina Radovljica, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci
PGD Begunje so goreče saje pogasili, očistili dimnik, pregledali okolico in obvestili dimnikarsko
službo.

Vir informacij: Regijski center za obveščanje Kranj
Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
2 min read
5 min read