web analytics
18. maja, 2022

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Frizerski salon na Jesenicah.

Gospa srednjih let je sedela pri frizerki, saj je na prihajajoči nekajdnevni izlet v Rim s svojim možem želela potovati karseda urejena. V nekem trenutku je izlet omenila tudi  frizerki, ki je odvrnila:

“Rim? Zakaj za vraga bi pa kdo hotel v Rim? V tem mestu je res nikakvo! Tam je strašanska gneča, vse je umazano. Pa saj nisi normalna, da greš! Kako pa pravzaprav potujeta tja?”

“S turistično agencijo Paradiž,” se je glasil odgovor. “Greva skupaj z drugimi izletniki z avtobusom, ponudili so nama izvrstne pogoje.”

“Paradiž?” je bila ogorčena frizerka. “Pa saj oni so ja nikakvi! Njihovi avtobusi so predpotopni, ne držijo se pogodb, njihovo osebje je neprijazno in pogoste so težave na ciljnih destinacijah. Kje pa bosta pravzaprav stacionirana v Rimu?”

“Dobila sva namestitev v hotelu ob Tiberi. Imenuje se Teste.”

“Moj bog, ne govori mi naprej. Poznam to nastanitev! Vsi mislijo, da bo tam nekaj posebnega, v resnici pa je navadna luknja! Najbolj nikakav hotel v Rimu! Sobe so mini, sobna postrežba počasna in nevljudna, poleg tega pa je še svinjsko drago. Kaj pa sploh nameravata početi, ko bosta enkrat tam?”

“Pa … nameravava iti do Vatikana. Upava, da bova lahko videla papeža.”

“Haha, ta je pa dobra,” se je nasmejala frizerka, “vidva in pa milijon drugih obiskovalcev. Morda ga bosta videla, vendar bo to nikakav pogled s take oddaljenosti, da bo videti podoben mravlji. Oh, veliko sreče ti želim na tem tvojem izletu. Potrebovala jo boš!”

Mesec dni kasneje se je gospa spet oglasila pri frizerki. Le-ta jo je seveda povprašala o izletu v večno mesto.

“Oh,” je odgovorila gospa, “prevoz je bil sicer planiran z najnovejšim avtobusom, ampak  … zgodilo se je, da je bil le-ta prepoln in naju niso sprejeli gor …”

“Sem ti rekla! Saj sem te opozarjala, da so nikakvi, pa nisi poslušala!” je rekla frizerka.

” … zato so naju tja dol peljali z zasebno limuzino,” je nadaljevala gospa. “Na voljo sva imela kaviar in šampanjec. In če ti povem po pravici, je bil šofer čeden 28-letnik, ki me je stregel spredaj in zadaj.”

Frizerki je padla brada dol, gospa pa je nadaljevala:
“Hotel … no, ta je bil pa v resnici fantastičen! Pravkar so končali 5 milijonov evrov vredno obnovo, s katero so hotel spremenili v pravi biser Rima. Žal pa je izpadlo, da je šlo nekaj narobe pri rezervacijah in je bila najina soba že zasedena …”

“No evo, nikakvo do amena! Saj sem te opozarjala, pa nisi poslušala!” je zmagoslavno siknila frizerka.

“… zato so se nama opravičili in nama brez doplačila dali na voljo predsedniški apartma.”

“Okej,” je zdolgočaseno rekla frizerka, “vse to je lepo in prav. Ampak papeža pa gotovo nista videla.”

“Pravzaprav,” je rekla ženska, “sva menda imela izredno srečo. Ko sva obiskala Vatikan, naju je po ramenih potapkal član Švicarske garde in nama razložil, da bi papež rad govoril z nekaj obiskovalci. Vprašal naju je, če bi bila toliko prijazna in bi stopila z njim do papeževih privatnih prostorov in počakala, da bi se srečali z božjim namestnikom na zemlji.”

“Ja, seveda,” je rekla frizerka, “in kaj o tem nikakvem izletu mi boš še naložila?”

“Verjemi, če hočeš in ne verjemi, če nočeš, ampak … pet minut kasneje je v prostor vstopil sam papež Frančišek. Rokoval se je z nama. Nisem točno vedela kaj bi, pa sem pokleknila. Z menoj je spregovoril nekaj besed …”

“Ja, prav gotovo! In kaj je rekel?”

Rekel je:
“Kristus, kdo pa vam je naredil tako nikakvo frizuro?”

Naslovna fotografija: KLIK

[paypal_donation_button]


Advertisements