web analytics
23. oktobra, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

NEVERJETNO! Preverjajo, če ste stuširani …

Zanimivo novico smo prejeli iz enega od gorenjskih krajev, kjer se imajo lokalni veljaki radi za turistično destinacijo s politiko trajnostnega razvoja.

Ena od lokalnih pivnic namreč od svojih gostov po novem zahteva, da pred vstopom na teraso lokala (ali v notranje prostore lokala, pri čemer je politika še strožja) predložijo dokaz o predhodnem prhanju. Glede na poročila, ki smo jih prejeli s terena, je nenavadna zahteva lastnika lokala povzročila, da zdaj množice ljudi pred sicer dobro obiskanim lokalom ovohavajo lastne majice pred samim vhodom.

Ko so oblasti začele objavljati, da se precepljenost med prebivalstvom počasi dviguje in s tem naša družba postaja vedno bolj in bolj varna, smo spoznali, da ni le varnost pred virusi pomembna za naše goste. Želeli smo narediti korak naprej in svojim gostom omogočiti, da ob kozarčku rujnega in naši izvrstni kavici uživajo, brez da bi morali prenašati vonjave po crkovini od sosednjih miz.

je povedal Samo Kelnar, lastnik dotičnega lokala. Pri tem je dejal, da je njegova skrb za prijetno počutje gostov v lokalu že tako dobila dovolj publicitete in ne želi dodatne reklame, sicer si bo moral izmisliti še kak nov – po njegovem logičen – ukrep.

Pa saj je menda jasno. Nihče si ne želi, da bi mu ob prijetnem kofetkanju v obraz butale vonjave ves teden nošene majice na telesu fizičnega delavca, ki mu je topla voda tuja, milo nerazumjiv strošek, deodorant pa nekaj, kar uporabljajo samo afne in pedri. Ljudje se želijo pri nas imeti lepo, zato zdaj od vseh gostov pri vhodu v lokal zahtevamo potrdilo o prhanju.

Kako pa to izvedete?

Pred vhodom imamo varnostnike, ki lastnonosno prevohajo vse naše goste. Če se bodo začeli pojavljati anti-prharji, pa bomo uvedli zahtevo po slikovnem in časovno označenem selfie-dokazu prhanja, ki ne bo smeli biti starejše od 8 ur.

Pa se zavedate, da nimate nobene pristojnosti za take zahteve, ki so najbrž tudi protiustavne?

Zgledujemo se po odlokih in ukrepih Vlade, za katero menimo, da je z naskokom najboljša doslej. Tudi mi pa želimo slediti reku – za zdravje gre.

Odzivi obiskovalcev so mešani, v splošnem gledano pa menda vseeno pozitivni.

Ma veš kwa, jest mislm, da je najs, če usak od n’s prispeva nekej za zdravje skupnosti, nam je dejal naključni mladenič, ki mu je varnostnik pred vstopom v lokal ovohaval območje pod pazduhama in področje okrog genitalij. Vsi mi smo te zadeve u preteklost jemal mau bl z levo roko, bodmo fer. In če res hočmo premagat viruse, se bomo mogl higieni mau bl resn posvet’t. Evo, jest sm za dons naročen za diamantn piling. Jest mislm, da bo tale kriza v’s narod prslil’la, da rata b’l odgovor’n in povezan.

Sej ni tolk bistven, da se ne zavoham sama, kukr pa je pomembn, da vonja po kšn svoj skutki ne šir’m na ranlivejše člane naše družbe, je dodala maskirana mladenka, ki je stala v vrsti za prvo ogovorjenim.

Kakor pa je pri nas že v navadi, so se tudi v tem primeru takoj pojavili nasprotniki. Člani Društva za promocijo naravnih vonjav, ki jih vodi Zdravko Švic, so v javnost že posredovali jezno protestno noto, v kateri niso izbirali besed in v kateri pravijo (dopis objavljamo nelektoriran):

Neverjetno je, kaj si bodo prasci vse še izmislili. Lastnik lokala je lokalni član vladajoče fašistične stranke in tem je zgleda use dovoljeno. Kaj se je pa zdaj zgodilo z “Moje telo, moja izbira”? Vsi nam poskušajo uturiti to indvidualnost in hkrati na nas valijo breme krivde za epidemijo. Ko pa pridemo do pravice do netuširanja, smo pa kar naenkrat ko Mussolinijeva Italija. Kako za vraga naj človek nosi znamenja upora, recimo kolesarski bedž in se ob tem strinja z neko nažajfano raskuženo policijsko državo, v kakršno se pretvarjamo? Jebeš to! Fašistične pičke!

Po zadnjih poročilih s terena, pa je po začetni sprijaznjenosti z ovohavanjem pri vhodu v fašistični lokal, zdaj temu obisk nenadoma padel, lastnik S.K. pa je moral odpovedati današnji koncert punk skupine Čisti Razkuženci …

Zgodbi bomo sledili še naprej …

———-
Gorenjske Online ne preživimo z oglasi. Veseli bomo, če boste naš trud ovrednotili.
Vzelo vam bo le trenutek. Hvala.Prevedeno in prirejeno po osnovi: KLIK
Vir naslovne fotografije: KLIK

Advertisements