web analytics
24 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

NEVERJETN! Skrivnostne zadeve u gorenskmu zakotju …

Ker je prejšn dan vampir na vrh piramide nekej groziw … pardon, oblublov … da bo ldi spet zap’ru, je učerej polcija poročowa o extremnmu povečanu prometa. Zgleda, da sej narod odzwow na zapis anonimnga zdraharja na enmu full razupitmu socialnmu omrežju, kje šu tkole:

Če imate mogoče lubico/lupčka v sosednji (ali kaki drugi občini) – nujno ga/jo pojdite kresn’t danes! Ker psihopat nas misli jutri spet zapreti v meje občin.
Če imate mogoče lubico/lupčka v isti občini, ampak v drugem kraju – nujno jo/ga pojdite kresn’t ta teden! Ker psihopat nas bo verjetno omejil na domači kraj. Cifre gredo v nebo!
Če imate mogoče lubico/lupčka v istem kraju, ampak v kaki drugi ulici – nujno ga/jo pojdite kresn’t v roku desetih dni! Ker psihopat bo verjetno omejil gibanje na le domačo ulico. Ker boln’ce pokajo po šivih!
Če imate mogoče lubico/lupčka v isti ulici – dajte no si jo/ga privoščit v roku dveh tednov! Ker psihopat bo najbrž omejil gibanje samo na deset metrov okrog hiše/bloka. Ker ne ubogamo in žuriramo, virus se pa nezadržno širi!
Če imate mogoče lubico/lupčka mogoče celo v stavbi, v kateri ste sicer doma – dajte to izkoristiti, dokler lahko! Ker psihopat …
In če se zanašate le na lastni roki, obvezno naredite to takoj. Z roko in genitalijami. Ker psihopat nas misli očitno še naprej drkat v glavo.
Pa saj dojamete … kriza je! Rešujemo življenja! Vse samo za naše dobro …
P.S: ne pozabite na maske.

Čwowk je lepo opozoru, da se briža zapirane pa zatirane, pa da je treba nos’t maske, ampak narod gorensk je pa zgleda sam še na to mislu, kuko se tazadn dan do sitga zgon’t/nakresat. Kok so pr tmo uporablal zaščitna sredstva (in tle niti na mislmo tok na nagobčnike), bomo vidl začetk poletja ’21 … če mo to dočakal. Kr se sam’h nesreč tiče, pa sploh ni bwo tko kritičn …

Pravjo, da “so” dvejst čez osmo zutrej trčla en osebn in en tovorn avto. Na Hrašk cest u Lescah. Če “so”, poj u poročilu pač edn manka, ker morjo bit usaj trije. Okej, loh je sodelvow tut neznan leteč (pa vozeč) prevozn sredstu, xsej po nesreč razblinu ke gor nekam u nedefinirano prihodnost, tut to u letu dvejs’t dvejs’t neb bwo nč čudnga, ampak … najbrž gre sam za tipkarsko napako. Tak’h so pa pohni tut naši članki, jbg. Htemo. Popa še gorenšna … evo, mamo pa takle golaž. Aja, una nesreča u Lescah … jesenišk gasilci so šli ke, zavarval mest nesreče, odklopl akumulatorja, pa popucal, kar sej u nesreč potresvo po cest. Aj bwo tekoč, al sam drobn – navemo, k na povejo. Menda daj pršwo tut do poškodbe, če ma pa zdej tist revež (alpa je bwa revežka, gdo bi vedu) tut korono … pa tut menda najbrž ni več dvoma – ma! Treba je dnevno kvoto nabrat, pa da grejo cifre u nebo, sej veste.

Bl filmska zadeva sej nardiwa u pol dvanajst’h na Kuplenku. En model, xse ni mu lih za Indijana Đonsa, se je nč hudga sluteč spancirow gor po (skor) bohinsk’h gmajnah, uživow krasn jesensk ureme, ruknu na skrwej kšnga tadomađga, pa oprezov, če bo kje kšno fajn košutko vidu … na, je pa naletu na tapravga bohinzga Indy-a. Model je bil do pasu pogreznen u razmočeno ilovco in ni mogu ne naprej, ne nazaj, ven pa sploh nkokr! Hsreč se usaj kšne skale niso od ket valile, pa mrtvaške glave na napičen’h kolah probale prebost tiste par deset prestrašen’h kil u ilovc. Tut kšne mutirane domače vampaste bande s kravjimu pogledam in zapito slo u očeh ni bwo, dab popestriva dogajane. Nč, ampak to u tistmu momentu ni dost pomeniw – človeka, kje preprost tih u en svoj žalostn zamaknenost u ilovco tonu, je bwo treba v’n spravt! GRS-jow reševalci z Radolce so to nardil čist nč po holivudsk; ni bwo ubenh helikoptarjow, niso škripale gume na mokr trav, še Bruce Willis se ni metkam razdražen’h domač’h mudžahidov izogibov, ampak so un reševalci ajnfoh po gorensk ujedga reveža lepo odkopal z lopatam. Uzga presrečnga, pa po-ornk usranga – on je za boga milga trdu, da sam od ilovce –  so poj spravl še u zdravstven dom na Bled.

 

Ob 8.20 so na Hraški cesti v Lescah trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci GARS Jesenice so
kraj dogodka zavarovali, odklopili akumulatorje, pomagali pri nalaganju osebnega vozila na
vlečno vozilo in očistili cestišče. V nesreči je bila ena oseba poškodovana.

Ob 11.29 je v bližini naselja Kupljenik, občina Bled, mimoidoči pohodnik naletel na osebo, ki se
je do pasu ujela v razmočeni ilovici. Reševalci GRS Radovljica so osebo izkopali in oskrbeli ter
prepeljali v ZD Bled.

Vir: Regijsk centr za obveščane Kran

 

Advertisements

Morda ste zgrešili

5 min read
2 min read
2 min read
1 min read