web analytics
23. januarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

NESREČA V GENTHINU – zgodilo se je na današnji dan

Tako imenovana železniška katastrofa Genthin se je zgodila na današnji dan, 22. decembra 1939, ko je hitri vlak D180 trčil v – pred njim stoječi – ekspres na postaji Genthin, 86 kilometrov zahodno od Berlina, v današnji zvezni državi Saška-Anhalt, Nemčija. Različni viri poročajo o 186 do 278 smrtnih žrtvah ter še mnogo več poškodovanih. Vse do danes gre za najhujšo železniško nesrečo z udeležbo potniških vlakov v zgodovini Nemčije.

Na železnici Berlin – Magdeburg so vlaki takrat vozili opremljeni z zaščitnim sistemom  Indusi.

Božični dan 1939 je padel na ponedeljek, ki so ga številne družine in vojaki skušali izkoristiti kot podaljšan vikend. Zaradi druge svetovne vojne dodatnih lokomotiv in vagonov, ki bi razbremenili obstoječe linije, ni bilo na voljo, zato so bili obstoječi vlaki prenatrpani. Hitri vlak D 10 je po nemško natančno, ne glede na vojne razmere, natanko ob 23:15 odpeljal z berlinskega Potsdamer Bahnhofa v smeri Kölna. Zaradi zastojev v zvezi s pprepočasnim vstopanjem velikega števila potnikov na posameznih postajah ter pogostimi redukcijami električne energije in zatemnitev – večina luči na železniških postajah je morala biti ugasnjena – si je vlak hitro začel nabirati zamudo.

Ob 23:45 je z Berlin Potsdamer Bahnhofa v smeri Neunkirchena v Posarju odpeljal naslednji vlak, označen z D 180. Vlekla ga je 24 metrov dolga parna lokomotiva DRG razreda 01 (št. 01 158), ki je vlakovno kompozicijo lahko vlekla s hitrostjo do 130km/h, katere opremo Indusi pa so odpeljali na popravilo. Zaradi vojnih razmer in nenehnega pomanjkanja razpoložljivih lokomotiv, je bila kljub nepopolni opremi dana v obratovanje.

D 180 je – vozeč v isto smer – imel načrtovanih manj postankov kot D10 ekspres, ki si je medtem – kot smo že omenili – nabral precej zamude in je v bistvu vozil le še približno eno postajo pred “zasleddovalcem”, zato ga je D 180 hitro dohiteval.

V vasici Belicke, 6km vzhodno od Genthina, je D 180 oddrvel mimo signalne hišice, kjer mu je prometnik z rdečo lučjo signaliziral nevarnost. Kakor smo že omenili, lokomotiva ni bila opremljena s sistemom Indusi, ki bi vlak ustavil. Strojevodja je kasneje izjavil, da so bili vsi signali na njegovi poti zeleni, kar pa je prometnik v Belickeju zanikal. Preiskovalci nesreče so se zato osredotočili na morebitne napačne interpretacije signalov s strani strojevodje ter v izredno slabo vidnost v tisti noči, ki bi lahko povzročila napako pri upravljanju z D 180. Ponoči je bila na tistem področju namreč izredno gosta megla, v že tako zasneženi pokrajini pa je sprva padal tudi dež, ki se je – ko so se temperature hitro spuščale, pretvoril v sneg.

Ko je vlak oddrvel mimo rdeče luči, je prometnik v Belickeju takoj opozoril naslednjo signalno hišico na progi – Genthin Ost (Genthin vzhod). Tamkajšnji prometnik je poskušal ustaviti D 180 z mahanjem zasilne rdeče luči, ki pa jo je opazil strojevodja spredaj vozeče kompozicije  D 10; le-ta je sprožil zaviranje v sili, tako da se  je omenjeni vlak na postaji Genthin povsem zaustavil ob 00:51.

Namesto, da bi svoje signale nato spremenil v “pozor-nevarnost”, je prometnik na Genthin vzhod še naprej z rdečo lučjo ter mahajoč z rdečo zastavo poskušal opozoriti prihajajočega vlakovodjo na D 180, vendar ta signaliziranja ni opazil. Kasneje so ugotavljali, da je najverjetneje v daljavi “prebral” naslednji signal, ki pa je bil zelen n je bil v resnici namenjen ekspresnemu vlaku D 10, ki pa se je medtem ustavil.

V slabi vidljivosti je ob 00:55 D 180 trčil v zadnji del mirujočega D 10 s hitrostjo približno 100 kilometrov na uro.

Štirje zadnji potniški vagoni na D 10 so bili delno uničeni in po principu teleskopa porinjeni en v drugega, pri čemer se je nekaj vagonov zaradi siline trka tudi “naložilo” drug na drugega. Lokomotiva in šest vagonov D 180 je iztirilo. Uradni podatki Deutsche Reichsbahn so poročali o 186 smrtnih žrtvah in 106 ranjenih. Drugi viri, vključno s spomenikom, ki stoji na mestu nesreče, navajajo 278 smrtnih primerov in 453 ranjenih. Odpravljanje najhujših posledic nesreče je trajalo en teden. 

Vir: KLIK

Skupaj z eksplozijo cisterne BASF iz leta 1948 v Ludwigshafnu, kjer je umrlo 207 ljudi in je bilo kar okoli 4.000 ranjenih, gre za najhujšo železniško nesreča v Nemčiji.

Nujne službe pomoči na prizorišču nesreče so se soočile z izrednimi težavami, saj zaradi izpada električnega omrežja ni bilo mogoče osvetliti mesta. Za namestitev reflektorjev je bilo potrebno posebno dovoljenje. Številni okoliški gasilci so bili vpoklicani v vojaške službe in niso bili na voljo; poleg tega so se temperature ponoči spustile na -15 ° C, veliko ponesrečenih je preprosto umrlo, ker so zmrznili.

Vir fotografije: KLIK

Strojevodja Rudolf Wedekind in gasilec, ki sta bila na parni lokomotivi D 180, sta nesrečo preživela. Vlakovodjo so kasneje obsodili na tri leta in šest mesecev zapora.

Parna lokomotiva 01 158, ki je vlekla D 180, so popravili in jo ponovno vključili v železniško službo leta 1941. Danes je ohranjena kot 01 1531 v železniškem muzeju Bahnbetriebswerk Arnstadt v Arnstadtu v Turingiji:

Vir: KLIK

Neverjetno naključje je hotelo, da sta se istega dne na železniški progi ob Bodenskem jezeru vbližini kraja Markdorf zaletela tudi tovorni vlak in prepoln potniški vlak. V nesreči je umrlo več kot 100 ljudi.

Nemški zgodovinar Albert Kuntzemüller, ki se poklicno ukvarja z železnicami, je dan označil za “najtemnejši v nemški železniški zgodovini”.

POZOR!!! Do 31. 12. boste z morebitno donacijo spodaj sodelovali v žrebanju (izvedli ga bomo 1. januarja 2021) za BI MAG magnezijeve kristale za kopel. Izžrebani bodo trije dobitniki. Gre za naslednji izdelek:

Kako lahko donirate, da bo vaša najpriljubljenejša ljubiteljska spletna stran še naprej lahko ponujala zanimive vsebine 24/7, pa do zdaj menda tudi že veste, ane? In če še vedno ne, vam ponujamo možnost, da nam donirate za kako kavo. Lahko tudi za kilogram, dva, pet deset … če je taka vaša volja 😉

Spodaj pod sličico boste našli gumb, na katerem piše DONATE (angl: donirajte), s KLIK-om nanj pa boste našli opcije, ki ustrezajo vam.

Vir: KLIK
Vir naslovne fotografije: KLIK

 

Advertisements