web analytics
28 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Nesreča pohodnice v hribih … ob pol polnoči

Kar se dogajanj v teh dneh tiče, je telefon na dežurnih službah mnogo bolj osamljen, kot pred tem. Ker pa nesreča nikoli ne počiva, se je tudi v kreten … pardon … karantenski situaciji zgodilo nekaj neprijetnosti, ki si jih lahko na kratko preberete spodaj. Na Regijskem centru za obveščanje so tako v zadnjih štiriindvajsetih urah prejeli in sprocesirali naslednje informacije o dogodkih s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami:

Ob 10.38 je v Frankovem naselju v Škofji Loki v praznem stanovanju iztekala voda. Posredovali so gasilci iz PGD Trata in Gosteče. S tehničnim posegom so odprli vhodna vrata in omogočili vstop upravitelju stanovanja.

Ob 14.26 so v Zevnikovi ulici v Kranju gasilci GARS Kranj s tehničnim posegom odprli vhodna vrata v stanovanje in tako omogočili vstop reševalcem NMP Kranj do obolele osebe.

Ob 14.31 so na Vodnikovi cesti v Bohinjski Bistrici gasilci PGD Bohinjska Bistrica pomagali pri prenosu obolele osebe iz stanovanja in nato pri prenosu do helikopterja. Posadka s helikopterjem SV z dežurno ekipo HeNMP na krovu je osebo odpeljala v SB Jesenice.

Ob 21.18 se je kadilo iz osebnega vozila na Planini v Kranju. Posredovali so gasilci GARS Kranj, do požara ni prišlo.

Ob 23.23 je nad Kranjsko Goro pohodnica zdrsnila s ceste in se poškodovala. Reševalci GRS Kranjska Gora so jo oskrbeli in prepeljali v dolino, kjer so jo prevzeli reševalci NMP Jesenice.

Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

2 min read
5 min read
1 min read