Delite:

V zadnjih štiriindvajsetih urah smo prejeli naslednje informacije o dogodkih s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, ki so se zgodili na Gorenjskem:

POROČILO CENTRA ZA OBVEŠČANJE REPUBLIKE SLOVENIJE
UPRAVE RS ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE
O POMEMBNEJŠIH DOGODKIH S PODROČJA VARSTVA PRED NARAVNIMI IN DRUGIMI
NESREČAMI

Ob 3.21 je ob Cesti Gorenjskega odreda na Bledu prišlo do manjšega požara v naravnem okolju. Posredovali gasilci PGD Mlino, ki so požar pogasili.

Ob 9.10 so v naselju Britof, občina Kranj, v dimniku stanovanjskega objekta zagorele saje. Gasilci PGD Britof in GARS Kranj so požar pogasili, očistili dimniško tuljavo, s termovizijsko kamero pregledali okolico in prepovedali uporabo dimnika do dimnikarskega pregleda.

Ob 12.30 so v Bistrici pri Tržiču, občina Tržič, kurili odpadke sečnje. Gasilci PGD Bistrica pri Tržiču in PGD Križe so pogasili goreče veje na površini okoli 15 kvadratnih metrih. Na kraju so bili tudi policisti PU Kranj.

Ob 14.48 so v bližini naselja Topol pri Medvodah, občina Medvode, gasilci PGD Sora pogasili manjše nenadzorovano kurišče ob gozdu.

Ob 16.24 je v naselju Srednja vas pri Kamniku, občina Kamnik, zagorel kup sena. Požar so pogasili gasilci PGD Srednja vas.

Ob 17.32 je v Domžalah zagorela suha trava. Požar na površini okoli 20 kvadratnih metrov so pogasili gasilci CZR Domžale in PGD Domžale – mesto.

OPOMBA: o kakem potresu v poročilu, ki smo ga nazadnje prejeli ob 8.45 ni nobenega zaznamka …

Vir: Regijski center za obveščanje Kranj
Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Delite:
Advertisements