web analytics
18. maja, 2022

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Ne stopaj po racah!

Ducks feed during a migratory stopover at the Chautauqua National Wildlife Refuge. Chris Young/The State Journal-Register.

Trije moški so umrli v prometni nesreči in nese jih v nebesa. Ko pridejo tja, jih pričaka sveti Peter, ki reče:
“Samo eno pravilo imamo tukaj pri nas v nebesih: Ne stopaj po racah!”

Moški začudeno vstopijo torej v nebesa in res … vsekakor je povsod, kamor seže oko, polno rac. Praktično je nemogoče, da človek ne bi kake pohodil. Najsi so se še tako trudili, da bi se jim izognili, ni šlo dolgo – prvi fant je po naključju stopil na eno.

Nenadoma se znova pojavi Sv. Peter z najbolj grdo žensko, kar so jih moški kdaj videli. Sveti Peter priklene žensko skupaj z nesrečnim moškim in pravi:
“Tole je tvoja kazen za to, ker si pohodil raco. Od tod do večnosti boš privezan na to grdo žensko.”

Naslednji dan se podobna nesreča primeri drugemu moškemu; slučajno je stopil na raco in … jasno … takoj se pojavi Sv. Peter, ki ne zamudi ničesar. Z njim je seveda še ena zelo grda ženska. Nesrečnika zveže skupaj z žensko in mu poda enako razlago, kakor onemu dan poprej.

Tretji moški je opazoval vse to. Ni želel biti za vekomaj priklenjen na grdo žensko. Zato je zelo, zelo pazil, kam stopa. Uspevalo mu je tako nekaj mesecev, ne da bi stopil na kakšno od rac. Nekega dne pa se je vseeno pojavil Sveti Peter. In to z najlepšo žensko, kar jih je moški kdajkoli videl: bila je visoka, suha, prelepih oblin, seksi blondinka. Sv. Peter priklene moškega in žensko brez besed.

Moški začuden vpraša žensko:
“Sprašujem se, kaj sem storil takega, da si zaslužim, da sem na veke vekov priklenjen nate?”

Ženska se s solzami v očeh obrne in pravi:
“Ne vem za vas, ampak jaz sem stopila na raco!”

 😀  😛  😆  😎

Naslovna fotografija: KLIK


Advertisements