web analytics
30. novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

NAŠLI ELEGANTNO REŠITEV – ukinili ekološki otok

Javno komunalno podjetje JEKO d.o.o., Občina Jesenice in Medobčinski inšpektorat in redarstvo Jesenice že dlje časa ugotavljajo, da je ekološki otok na Dobravski ulici na Slovenskem Javorniku podvržen nenehnemu nepravilnemu odlaganju odpadkov.

Stanje je, kljub poostrenim nadzorom s strani MIR Jesenice, javnim opozorilom, osveščanju občanov o pravilnem odlaganju odpadkov ter celo kazenskim ukrepom zoper nekatere posameznike, vedno slabše. Občina Jesenice, MIR Jesenice in JEKO d.o.o. so zato sprejeli odločitev, da se ekološki otok na Dobravski ulici začasno ukine.

Zaposleni podjetja JEKO bodo tako jutri izpraznili in odpeljali zabojnike za ločeno zbiranje, pospravili okolico ekološkega otoka ter obstoječo obvestilno tablo zamenjali z novo. 

Problematika z nedovoljenim odlaganjem odpadkov na omenjenem eko otoku je postala praktično neobvladljiva, saj se nedovoljeno odloženi odpadki, med njimi kosovni odpadki, zeleni odrez, gradbeni odpadki, nevarni odpadki, pojavljajo praktično vsak dan. Tovrstno stanje zaradi dodatnega čiščenja in razvrščanja odpadkov povzroča stalne nepotrebne dodatne stroške javnega komunalnega podjetja Jeko d.o.o., prav tako pa so nedovoljeno odloženi odpadki izjemno moteči za okolico,

je pojasnil vodja MIR Jesenice Gregor Jarkovič.  

Lokalnim prebivalcem bosta še vedno na voljo bližnja ekološka otoka na Savski cesti 21 in na parkirišču nasproti Savske ceste 1, ločeno zbrane odpadke pa lahko Jeseničani brezplačno pripeljejo v Zbirni center Jesenice (od ponedeljka do petka od 10. do 17. ure in v soboto od 8. do 13. ure). V občini Jesenice je sicer skupno 117 ekoloških otokov, s katerimi upravlja javno komunalno podjetje JEKO d.o.o.

Vir: Ines DVORŠAK, Občina Jesenice
Vir naslovne fotografije: Google Maps

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
2 min read
3 min read