Delite:

Kronika PP Domžale za obdobje med 13. in 19. januarjem:

13. 1. 2020 – POSKUS VLOMA V VOZILO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je storilec razbil steklo tovornega vozila vendar pa v nadaljevanju iz vozila ni odtujil ničesar. Z dejanjem je lastniku povzročil za okoli 500 eur materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 1. 2020 – TATVINA DENARJA IZ HIŠE

Policisti so bili obveščeni o tatvini denarja iz hiše v Pšati. Ugotovljeno je bilo, da je storilec odlomil kovinsko zaščito okna ter tako prišel v notranjost zaprtega in zaklenjenega objekta, ga pregledal in lastniku vzel denar. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 7.000 eur. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih o dogodku obvestili tožilstvo.

14.1.2020 – VLOM V TOVORNO VOZILO IN TATVINA ORODJA

Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je storilec razbil steklo vozila ter tako odklenil in odprl tovorno vozilo iz katerega je izvršil tatvino več kosov različnega ročnega in električnega orodja. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 1.000 eur. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14.1.2020 – TATVINA VOZILA

V Domžalah je storilec odtujil zaklenjeno vozilo znamke VW Caddy, srebrne barve, starejše izdelave ter s tem oškodoval lastnika za okoli 3.500 eur. Policisti bodo po zbranih obvestilih obvestili tožilstvo.

14.1.20120 – PRIJAVA NASILJA V DRUŽINI IN PRIDRŽANJE

Na policijsko postajo je prišla občanka, ki je prijavila nasilnega partnerja. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da gre za znanca policije, ki je v času ukrepa prepovedi približevanja nad partnerico izvajal nasilje. Zaradi navedenega so mu policisti odvzeli prostost in ga pridržali do izročitve preiskovalni sodnici.

14.1.2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku kršitelja, pri katerem so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja podali obdolžillni predlog na pristojno sodišče.

15.1.2020 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti so bili obveščeni o dveh poskusih vloma v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec v obeh primerih z neznanim primernim predmetom poskušal vlomiti skozi okno, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil, ne da bi karkoli odtujil. S tem dejanjem je vsakega lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi z dogodkoma nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15.1.2020 – ZASEGA PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku dva kršitelja, pri katerih so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Zoper oba kršitelja bodo podali obdolžilna predloga na pristojno sodišče.

16.1.2020 – ZAČASNA ODVZEMA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so imeli v postopku dva voznika osebnega avtomobila, za katera je bilo ugotovljeno, da sta vozila pod vplivom drog. Voznikoma so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in jima začasno odvzeli vozniški dovoljenji, ki ju bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

16.1.2020 – POSKUS VLOMA V USTANOVO; STORILCA PRIJELI NA KRAJU DOGODKA

Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v ustanovo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec, ki so ga zalotili pri kaznivem dejanju, preplezal ograjo ter pristopil do vrat in jih na vzvod odprl, nato pa poskušal vlomiti še skozi druga vrata, vendar je bil pred tem prijet s strani policistov, tako da je dejanje ostalo pri poskusu.  Materialna škoda znaša okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper storilca napisali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

16.1.2020  –  PROMETNA  NESREČA  I. KATEGORIJE IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik in voznica osebnega vozila. Do dogodka je prišlo zaradi vožnje voznika na prekratki varnostni razdalji. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznica vozila pod vplivom alkohola. Policisti so slednji prepovedali nadaljnjo vožnjo in ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje; skupaj z obdolžilnim predlogom ga bodo poslali na pristojno sodišče. Povzročitelju nesreče so policisti na kraju dogodka izdali plačilni nalog. V prometni nesreči k sreči ni prišlo do telesnih poškodb, na vozilih pa je nastala skupna materialna škoda, ocenjena na okoli 3000 EUR.

16.1.2020 – ZASEG OSEBNEGA VOZILA

Policisti so imeli v postopku voznika, ki je imel na osebnem vozilu nameščeni različni reg. tablici; nobena pa ni pripadala vozilu. Voznik je vozilo vozil tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo omenjenemu na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper kršitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

17. 1. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH

Policisti so imeli v postopku kršitelja, pri katerem so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

17. 1. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DEPALI VASI

Policisti so imeli v postopku mladoletnega kršitelja, pri katerem so zasegli manjšo količino prepovedane droge, o zasegu pa so seznanili tudi zakonitega zastopnika. Policisti bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

18. 1. 2020 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V PREVOJAH PRI ŠENTVIDU

Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Prevojah pri Šentvidu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod odprl panoramska vrata dnevne sobe in tako prišel v notranjost. Hišo je pregledal in iz nje odtujil žensko ročno uro ter denar. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2.200 EUR. Policisti v zvezi z opisanim nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 1. 2020 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RADOMLJAH

Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl okno kleti in tako prišel v notranjost stanovanjske hiše. Pregledal je hišo in iz nje odtujil denar ter nakit. Z opisanim je neznani storilec oškodoval lastnika za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi z dogodkom nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 1. 2020 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KRAJU ROVA

Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v kraju Rova. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil  skozi  balkonska vrata in tako prišel v notranjost. Hišo je pregledal in iz nje odtujil denar. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi z opisanim nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 1.2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, pri katerem so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

19. 1. 2020 – TATVINA POKROVA OGLEDALA Z VOZILA V DOMŽALAH

Policisti PP Domžal so bili obveščeni o tatvini delov vozila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču v Domžalah iz tam parkiranega osebnega vozila znamke VW Passat odtujil pokrov desnega zunanjega ogledala. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi z opisanim nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 1. 2020 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KRAJU PŠATA

Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v kraju Pšata. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi pritlična atrijska vrata in tako prišel v notranjost stanovanjske hiše. Notranjost je pregledal in iz nje odtujil denar ter predmete. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika škodoval za okoli 3.500 EUR. Policisti v zvezi z opisanim nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PRIPIS

Domžalski policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj predvsem s področja premoženjske kriminalitete (vlomi v objekte itd). Zaradi navedenega vse občane pozivajo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,  itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge  –  elektro – storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd). Policisti namreč zaznavajo, da pogosto prihaja do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat so žrtve starejše osebe) na način, ko storilci na zgoraj opisane načine zamotijo oškodovance in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti policijske postaje Domžale zato naprošajo prebivalce, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila,  itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali pa na brezplačni anonimni telefon 080-1200.

Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK
Vir informacij: Igor Kovač, pomočnik komandirja PP Domžale

Delite:
Advertisements