web analytics

Najdena stara neeksplodirana ročna bomba

Delite:

Takole človek iz različnih virov dobiva informacije, ki pa nikoli ne vsebujejo osebnih podatkov. saj veste, GDPR … Ampak … ko povežeš informacije od reševalcev in policistov, večkrat ugotoviš, da se da sestaviti marsikatero zgodbo. Recimo: prvakinja v pr’bitosti iz poročila reševalcev, zdaj “nastopa” tudi v policijskem članku.

Včasih je veljal rek: baba p’jana – r’t prodana. V tem primeru je bila definitivno p’jana, je bila pa tudi v jarku “porovnana” …

HIK – HIK – Hooray!

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah prejel:

  • 9 obvestil o prometnih nesrečah;
  • 7  prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru;
  • na področju kriminalitete so prispela naznanila sumov kaznivih dejanj tatvine, vloma, poškodovanja tuje stvari in nasilja v družini;
  • na Trati v Škofji Loki je bila na delovišču najdena stara neeksplodirana ročna bomba. Zaradi varnosti so policisti območje zaprli. Strokovnjaki za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnim sredstvi so bombo uničili na kraju najdbe. Policija opozarja: takih in podobnih predmetov se ne dotikamo, odstranimo se z območja najdbe in opozorimo druge za nevarnost ter pokličemo 112 ali 113.
  • http://www.sos112.si/slo/page.php?src=os5.htm

***
Nesreče

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V dveh primerih je šlo za udeležbo kolesarjev.

V prvem primeru se je nesreča zgodila na Bledu, kjer je kolesar zaradi prekratke varnostne razdalje
trčil v vozilo pred njim.

V drugi nesreči v Gorjah je kolesar padel sam.

V ostalih dveh nesrečah so bile udeležene voznice z osebnimi avtomobili. Na Javorniškem Rovtu voznica zaradi  močnega vpliva alkohola (0,84 mg/l) ni prevozila ovinka in je z avtomobilom zapeljala s ceste.

Na Kokrici pa sta dve voznici trčili na krožišču.

Udeleženci so po podatkih policije utrpeli lahke telesne poškodbe.

***
Kriminaliteta

Kranjskogorski policisti so včeraj zjutraj obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil, v Britofu pa je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Storilec jo je pregledal. Lastniki zaenkrat ne pogrešajo ničesar.

***
Poostren  nadzor  nad hitrostjo

Na območju Kranja in Bleda je včeraj potekal nekajurni nadzor nad hitrostjo vožnje v prometu. Policisti so obravnavali 18 prekoračitev hitrosti in 21 drugih kršitev. V Kranju je s policisti sodelovalo  tudi kranjsko redarstvo,  ki je ugotovilo dodatnih 11 prekoračitev hitrosti. V naselju je bila najvišja izmerjena hitrost 82 km/h, druge kršitve pa so bile klasično povezane predvsem z neuporabo varnostnega pasu (11) in uporabo telefonov med vožnjo (7). Nihče od obravnavanih voznikov ni bil pod vplivom alkohola.

Vse troje kršitev zelo vpliva na prometno varnost. Bilo jih je več, kot so pri Policiji pričakovali, glede na to, da je še vedno aktualna nacionalna akcija za zmanjšanje hitrosti na cestah. Zato s policije opozarjajo:

  • višja kot je hitrost, težje so posledice morebitne nesreče
  • nepripetost je razlog za hude poškodbe in smrtne primere v primerih nesreč
  • raba telefona med vožnjo se kaže v slabšem reakcijskem času in počasnejšem zaznavanju, daljši je čas ustavljanja, obstaja tudi večje tveganje pri odločitvah. V takih trenutkih oči gledajo, možgani pa ne vidijo!

Naslovna fotografija: KLIK


Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja