web analytics
28. novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Načrtovana energetska obnova gradu Neuhaus in Tržiškega muzeja

Občina Tržič se namerava skupaj s preostalimi zainteresiranimi občinami (Preddvor in Kamnik) prijaviti na javni razpis Ministrstva za infrastrukturo s skupno operacijo »Celovita energetska obnova objektov v lasti Občine Tržič, Občine Kamnik in Občine Preddvor«.

Skladno z razpisnimi pogoji je možno pridobiti do 49 % upravičenih stroškov naložbe brez vključenega DDV-ja. Energetska sanacija Gradu Neuhaus je predvidena v letu 2021, Tržiškega muzeja pa delno v letu 2021 in v letu 2022.

 

Po projektantski oceni znaša celovita energetska prenovo obeh objektov 1.247.184,06 evrov.

Na gradu Neuhaus je predvidena izolacija strehe in menjava kritine, obnova strojnih (kotlovnica) in elektro inštalacij (razsvetljava), menjava oken in senčil, obnova in izolacija fasade stavbe z izolativnim ometom in ostala pripadajoča dela. Projektantska ocena investicije znaša 888.703,42 evrov. 

V Tržiškem muzeju pa je predvidena menjava in obnova zunanjega stavbnega pohištva, obnova okenskih in vratnih kamnitih portalov, sanacija vlage vzhodnega dela objekta, ureditev in sanacija RAK, ureditev fasadnega podstavka in odvodnjavanja, izolacija podstrešja, prenova strojnih inštalacij in ostala pripadajoča dela, kjer pa znaša ocenjena vrednost investicije višini 358.480,64 evrov.

Vir: Odnosi z javnostmi za Občino Tržič

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
3 min read
3 min read