Delite:

V teh dneh, ko oblast svetuje samo-zapiranje med štiri stene, imajo policisti na Gorenjskem vseeno dovolj dela. O tem, ali so dogajanja v kaki povezavi ali pa se pač pripetijo neodvisno od korona – situacije, presodite sami.

Faksimile poročila PU Kranj:

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24
urah sprejel:
   –    1 obvestilo o prometni nesreči;
   –    2 kršitvi predpisov o varstvu javnega reda in miru v zasebnem
      prostoru;
   –    s področja kriminalitete pa prijavo suma kaznivega dejanja vlom.

Dogodki:
   –     V  Lescah  in  Bohinju  sta bila včeraj obravnavana dimniška požara. Vnele so se saje v dimniku.
   –     Jeseniški  policisti  so včeraj zaradi hoje po avtocesti obravnavali Slovenca in ga zaradi prekrška kaznovali z globo.

Opolnoči 25. marca se vzpostavi 13 kontrolnih točk na meji z Avstrijo.

Kar se tiče Gorenjske – so pri nas trije taki prehodi: Karavanški tunel, Ljubelj ter Korensko sedlo (OPOMBA: Gorenjska – online). Več informacij je sicer na voljo tule: KLIK

***
Pepel.  Na  Jezerskem  je  bil  včeraj  obravnavan  manjši  požar v naravi. Okoliščine  kažejo,  da  bi  je  veter  verjetno razpihal pepel iz bližnjih zabojnikov.  Tuje  krivde  policisti  niso  ugotovili.  Požar  so  pogasili gasilci.  V zadnjih dveh dneh so policisti obravnavali še dva druga primera požarov  zaradi  pepela.  V  enem  primeru je lastnik vroč pepel odložil ob lesen  pomožni  objekt,  ki  je  pogorel,  v drugem primeru pa je bil pepel neprevidno  odložen  v  plastično  posodo,  ki  se je zaradi vročine vnela. Zagorel  je  bližnji  zabojnik.  Opozarjamo  na  povzročanje  nevarnosti  z neprevidnim odlaganjem pepela in k skrbnemu ravnanju z njim.

***
Ostajajte doma. Kranjskogorski policisti in gorski reševalci z Mojstrane so včeraj  popoldan  obravnavali prijavo pogrešane osebe. Moški je z Mojstrane odšel  proti  Dovški  Babi,  svojcem pa se ni oglašal na telefon. V začetku razvoja   akcije   so  moškega  gorski reševalci  razmeroma  hitro  uspeli preklicati  in ugotoviti njegovo stanje. Z njim je bilo vse v redu. Svojcem se ni oglasil zaradi slabega signala. Ponavljamo poziv, da ne vreme in tudi ne  situacija  ni  prava  za  odhod  v gore in opozarjamo na težave, ki pri morebitnem reševanju  lahko  nastanejo  zaradi  trenutnega epidemiološkega stanja.  Nikomur  se  ne  odreka  pomoči,  vendar sta in bosta prva varnost reševalcev  in  policije,  »šele«  potem  je  reševanje, ki se bo v slabšem vremenu zagotovo tudi zelo zavleklo.

***
Promet.  Škofjeloški  policisti so včeraj popoldan v Podlubniku obravnavali prevrnitev osebnega avtomobila. Voznika je zaradi neprilagojene hitrosti po trčenju  v  bankino,  prometni  znak  ter hidrant in se prevrnil na streho. Vozilo je nevozno. Preizkus alkoholiziranosti je bil negativen. Proti njemu poteka  prekrškovni  postopek.  Pozivamo  k upoštevanju prometnih pravil in večjo pozornost  na  prilagojeno  hitrost, varnostno razdaljo ter pravilno vožnjo po cesti. Bodite pripeti in med vožnjo ne uporabljajte telefona.

***
Vlom.  Neznani  storilec je včeraj med 17.15 in 18. uro na makadamski cesti ob  letališki  stezi  na  Brniku poskušal vlomiti v osebni avtomobil. Ker z naviranjem  vrat  ni  uspel, je storilec razbil steklo na vratih in odtujil denarnici.

Vir: mag. Bojan KOS, PU Kranj

Delite:
Advertisements