web analytics

IMATE ZA NAS KAKO INFORMACIJO? PIŠITE NAM NA:

29 maja, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Na pomoč! Pomagajmo najti osebe …

Delite:

Gorenjci!

Spet vas bomo lepo prosili za nekaj pomoči. Potem, ko smo včeraj za nekaj mesecev simbolično zaključili s priljubljeno rubriko Pisma iz onostranstva, je v  nabiralnik našega portala prispela prošnja z druge strani Atlantika, natančneje iz Kanade. Poslala jo je oseba po imenu Vincent Fraraccio in sprva se nam je že zazdelo, da bi nekdo s takim imenom najbrž poslal lahko le kakega iz verižnih pisem, v katerih prihaja do poskusov vsakršnih prevar. Gotovo je tudi kdo od bralcev že kdaj dobil elektronsko pošto nigerijskega princa, čilskega daljnega sorodnika vaše pra-tete v sedemnajstem kolenu sosedove žlahte, ali pa kaj podobnega …

Potem pa smo kratek zapis vseeno prebrali podrobneje in … 

Torej, omorda bi kdo rekel, da je bilo sporočilo napisano nekoliko z levo roko, ker je v njem nekaj napak. Ampak … napake se dogajajo. Tudi nam. Bolj se nam zdi pomembna vsebina. Za tiste, ki ne razumejo angleško, dodajamo približni prevod; oseba, ki se nam je oglasila je partnerka … no, poglejmo si prevod:

Vincent Frarracio je moj partner. Moje ime je Nancy Rink in sem iz Montreala v Kanadi. Govorim in pišem lahko le v angleščini. Potrebujem pomoč pri iskanju nekaterih članov sorodstva po očetovi strani. Njihova imena so: Jožef Bizjak, (najbrž) Nadja Hrovat ter njen mož Ivan. Vsi so z Jesenic. Potem pa iščem tudi Marjeto Bizjak in Zvoneta Lango, menda živita na Hrušici. Nikogar od njih ne najdem. Marjeti bi rada poslala nekaj za družino. Prosim za pomoč, zelo sem zaskrbljena …

V krajšem razgovoru je gospa potrdila, da je že poskušala stopiti v kontakt s policijo ter nekaterimi drugimi občinskimi strukturami na Jesenicah. Kakih fotografij ljudi, ki jih išče, nima. Zato pa prosimo vas, dragi bralci, če lahko pomagate. Morda kdo od vas pozna osebe z omenjenimi imeni?

Delite ta članek, morda pa smo prijaznim Kanadčanom lahko v pomoč … Če pa bi tole morda prebral kdo od zgoraj omenjenih, ali pa bi kdo od bralcev imel s tem v zvezi kako koristno informacijo, pa lahko to javi na info@gorenjska-online.com.

Hvala!

Delite:
Advertisements

Morda ste zgrešili

x