web analytics
28 septembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Na Bledu slovenskim gostom letos ponudili najboljše

Pred časom smo imeli pravo malo “ofenzivo” člankov v zvezi s turizmom na Bledu, potem pa so se zadeve nekoliko umirile. Dejstvo pa je, da so v letošnjem poletju, ki se bo v turističnem gospodarstvu po svetu, v Sloveniji in na Bledu vsekakor zapisalo v zgodovino, na Bledu slovenskim gostom ponudili najboljše, kar premorejo … se pravi vse, kar sicer ponujajo tudi najbolj petičnim tujim gostom.

Na začetku poletne sezone je vrata odprl popolnoma prenovljen Hotel Park, sredi avgusta se mu je pridružil ravno tako pred kratkim obnovljen Rikli Balance Hotel, obnovljen je hotel Bled Rose, gostje lahko nočijo v dveh vrhunskih glampingih in v Kampu Bled v Zaki, tik ob jezeru, enem najlepše urejenih kampov v Sloveniji, odprta je restavracija Julijana v Grand Hotelu Toplice, ki se ponaša z Michelinovim krožnikom, poleg tega pa so gostje, ki so nočili vsaj dvakrat, dobili še s popusti in posebnimi ponudbami bogato kartico Julijske Alpe: Bled. Zaposleni v gostinstvu in turizmu se trudijo, da so storitve na najvišjem možnem nivoju.

Vir fotografije: KLIK

Bled v teh dneh zares žari v vsej svoji lepoti in je kot tak na voljo Slovencem, da ga podrobneje spoznajo. 

Na Turizmu Bled opažamo, da Slovenci Bleda ne poznajo tako dobro, kot smo mislili, da ga. Vsi niti ne vedo, kako poteka vožnja s pletno, da imamo fijakerje, dobro označene in vzdrževane pohodne in kolesarske poti ter seveda izjemno kulturno dediščino, ki je lahko v ponos prav vsem Slovencem,

pravi direktor Turizma Bled, Tomaž Rogelj.

Straža, osamelec, ki se vzpenja nad jezerom, ponuja pestre adrenalinske in športne dejavnosti, s katerimi si obiskovalci lahko zapolnijo ves dan.

Obisk Blejskega gradu se je letos spremenil v posebno doživetje, saj letos ni velikih organiziranih skupin obiskovalcev, tako da si individualni gostje grad in »ta grajske« lahko v miru ogledajo in na vsaki postaji prisluhnejo razlagam kletarja, kovača, tiskarja,…, najmlajši pa grad odkrivajo s pobarvanko.

Ena najdaljših jekelinc v Evropi, Zipline Dolinka, obiskovalca popelje čez zavarovano območje Brja, Bled je del daljinske pohodne poti Juliana Trail.

Vir fotografije: KLIK

Kopanje v Grajskem kopališču, miren večerni sprehod okoli jezera, obisk Marijinega svetišča in Potičnice na Blejskem otoku in še marsikaj.

Bled je vse našteto letos ponudil slovenskemu gostu, saj se v preteklih letih Slovenci za počitnice ob zares pisani množici tujih gostov z vsega sveta za počitnice niso množično odločali. Svoje je naredila še kaka nerodna in nepremišljena izjava, ki pa je v javnosti pogosto dobila tudi napačno konotacijo. Letos je drugače.

Po zadnjih podatkih Občine Bled je bilo v letošnjem juliju na Bledu nekaj več kot 103.000 nočitev, od tega so bili na prvem mestu prav slovenski gostje z nekaj več kot 30.000 nočitvami, sledijo Nemci s 25.000 nočitvami, na tretjem mestu pa so Nizozemci  z nekaj več kot 8.000 nočitvami.

Lanska slika je ob tem, da so bili v letošnjem juliju hoteli Kompas, Rikli Balance in Toplice še zaprti, popolnoma drugačna. Slovenci so v lanskem juliju realizirali le nekaj manj kot 5.000 nočitev. Na prvem mestu so bili lani tako Britanci, na drugem Nemci in na tretjem Nizozemci. Lani julija je bilo na Bledu 207.000 nočitev.

Vir: Romana Purkart, Turizem Bled
Vir naslovne fotografije: KLIK

Similar Posts:

Advertisements

Morda ste zgrešili

1 min read
4 min read