web analytics
16. januarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Možno: omejen dostop v dolino Završnice

Na občini Žirovnica so imeli danes sestanek v zvezi s problematiko dostopa na območje Završnice. Ugotovili so namreč, da zaradi izvajanja rekreacije v naravi (sankanje, turno smučanje, pohodništvo) nastajata dva problema.

V zvezi z ukrepi, ki jih predpisuje državno vodstvo, so prvič zaznali prekomerno druženje oseb (število ljudi, razdalja med ljudmi …),  drugič pa težave s problemi s parkiranjem in oviranjem prometa ter dostopom intervencijskih služb.

Občinarji so sklenili, da bodo v prihajajočem vikendu uredili dodatne prostore za parkiranje, v primeru ko pa tudi to ne bi zadostovalo, pa bodo omejili dostop v dolino Završnice.

Izjeme so stanovalci, dostava hrane in nujne storitve.

Lokalna oblast vse obiskovalce naproša, da z razumevanjem sprejmejo ukrepe, saj so po njihovih besedah namenjeni nemotenemu dostopu do Završnice ter preprečevanju kaotičnih situacij do katerih prihaja. Prav tako so ukrepi po njihovem mnenju namenjeni varovanju zdravja.

Ob tem občinska oblast nedefinirane “bližnje stanovalce prosi, da prihajajo v Završnico peš“, vse ostale obiskovalce pa tudi, da upoštevajo navodila občinskih redarjev, gasilcev in policije.

———————————————————————————————-

Aja … če bi kdo rad pomagal, da bi ta stran še naprej ponujala zanimive novice, drugačne poglede in kopico ostalega interesantnega branja – bomo veseli kakršnegakoli prispevka:

Vir: KLIK
Vir naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

2 min read
2 min read
3 min read