MO Kranj zastonj dobila prostore nekdanje trgovske šole - Gorenjska-online.com
28 oktobra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

MO Kranj zastonj dobila prostore nekdanje trgovske šole

Mestna občina Kranj, v kateri se v šolskem letu 2020/21 izobražuje okrog 5700 učenk in učencev v devetih osnovnih šolah, je storila pomemben korak na poti do novih prostorskih pridobitev za osnovnošolsko mladino. Postala je lastnica nekdanje trgovske šole na Župančičevi ulici v Kranju, v kateri bo po obnovi dodatne prostore dobila Osnovna šola Jakoba Aljaža.

Republika Slovenija je v teh dneh dokončala brezplačen prenos lastništva nekdanje trgovske šole na Mestno občino Kranj (MOK). V objektu bodo po obnovi na voljo dodatni prostori za OŠ Jakoba Aljaža, ki jim jih močno primanjkuje. Objekt je tudi na seznamu energetske sanacije.

Zdaj na Župančičevi ulici domuje Kovačnica, ki se bo preselila v podjetniški inkubator v prostore nekdanjega sedeža PE Kranj Pošte Slovenije na Poštni ulici v starem mestnem jedru. MOK je ta teden pridobila gradbeno dovoljenje za preureditev prostorov. V tem sklopu bodo postavili tudi dvigalo, ki bo hkrati služilo tudi gibalno oviranim ljudem ob vstopu v Mestno hišo.

Podjetniški inkubator bo glavni podporni organ podjetništvu na Gorenjskem. Stari Kranj bo pridobil mlajšo podjetniško populacijo s številnimi idejami, kar bo vzpodbuda gospodarskim dejavnostim starega mesta.

Vir: Katja ŠTRUC, MO Kranj

Advertisements