web analytics
23. aprila, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Mladoletniku na javnem kraju zasegli airsoft puško

Kranjski policisti so minuli vikend mladoletniku zasegli imitacijo vojaške avtomatske puške. Mladoletnika je – medtem, ko je s puško hodil na javnem kraju – opazila policijska patrulja. Oprto je imel nase, s cevjo obrnjeno proti tlom. Predmet je na videz identičen pravemu orožju, mladoletnik pa ga je pred policisti odložil in izročil takoj ob prvem pozivu.

Zakon o varstvu javnega reda in miru prepoveduje nošenje, razkazovanje ali uporabo takih in drugih različnih predmetov, ki ne spadajo v kategorijo orožja po Zakonu o orožju, vendar pa se z njimi lahko povzroči vznemirjenje ali ogroženost. Različne imitacije, airsoft orožje, plinske pištole ipd. so take  vrste  predmeti,  ki so jih posamezniki že večkrat nosili na javnih krajih, bodisi zaradi razkazovanja, bodisi zaradi groženj drugim. Glede na to, da so ti  predmeti zelo podobni pravemu orožju, so lahko v postopkih podani tudi zakonski pogoji za uporabo najhujših prisilnih sredstev policistov, ki so napoteni na intervencijo. Zato je javna uporaba takih predmetov prepovedana.

O dogodku so policisti seznanili tudi starše mladoletnika, airsoft puško pa so mu zasegli. Pristojnemu sodišču bodo predlagali odvzem predmeta. Globa za prekršek znaša 208.65 evrov.

Gorenjska Online lahko podprete z gesto dobre volje. Vzelo vam bo le trenutek. Hvala.Vir: PU Kranj
Na naslovni fotografiji zasežena airsoft puška

(Visited 17 times, 1 visits today)