Mirna Bosna. Sori, Albanija. Ne, sori ... Kran. - Gorenjska-online.com
29 oktobra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Mirna Bosna. Sori, Albanija. Ne, sori … Kran.

U matr en’h novic učerej. Snoč ni bwo ubenga tapravga cajta, pa sploh nismo odpiral porošila, kje prletu od Regijzga centra za obveščane u Kranu. No poj bw pa še noč naporna in dons zamujamo s kroniko, nismo prov zgodn, ane. No xsmo pa končn odprl – najprej snočn, popa še jutranji – poročiw, je pa notr kr vrvew od vesti, povezan’h z Gorensko. Preberte si spod …

Evo, tapru so že dvejst čez osmo zutrej gasilci zaprlventil na pokvarjenmu hidrantu na Partizansk cest u Kranu. Basta. Finito. Konc. The ende. In kwa nej zdej mi tle še napišemo, pr tko izčrpn novic? Niti ni znan, kwa so mel gasilci za frušt’k, niti navemo, aj naša … hočmo rečt – nihova … snoč kermu dawa, paj biu dobre vole zutrej, al je biu zadirčn. Še tega ne vemo, čej mu mrbit kšn od gasilcow mrbit skrivej lila štumfe gor, ker mu naša … se prav … negova … ni oprava, s po mošusu dehteč’m pa tut ni wotu na šiht j’t. In tko poj pač nimamo česa za napisat. Sam da so vodo zaprl, pa mirna Bosna. Sori, Albanija. Ne, sori … Kran.

U enajst’h spet ena novica, da smo se komj prebil skozno. Spet s Krana. Na Cojzov ulc sta dva gasilca – usaj to vemo, da j’h ni bvo št’rnos’md’s’t – rešva eno osebo z zaštekanga lifta. A sta poj tut serviserja poklicava, ni jasn. Mrbit jimaj lih batarije zmankov, mrbit ni bwo bliz ubenga hriba, dab saj dimne signale poslava. Preprost – n’č. Rešva človeka z lifta, pa … mirn Kran. Z Rakovcam ured.

No popa še u pol enajsth zvečer … tle j’h je pa bwo št’rnos’md’s’t. Ker so na kp mogl prletet tko kransk profiji, kukr prostovolci s Šenčurja, ker je na Pipanov cest glih t’m – se prav: u Šenčurju – zagorew u klet od ene bajte. Tist ogn so pogasil, navlekl aparature, xso pokazale, daj zarad plinov treba zluftat, pa da je Keith Richards še kr živ (matr kwa use dela današna tehnologija; en dan mo zvedl, da sploh nismo več Zlovenci, ampak Kacinci …), pa popivnal ole, xsej razliv po kurilnc. Valda, nekej je mogvo goret. Popa še – predn da so se pojavl uni šminkerji – so gasilci pomagal dvema stanovalcema, xsta se najedwa dima. Ne z žlico. Upejmo, da sta dons OK, oln đojnt verjetn res ni lih blagohotn.

Toj bwo pa poj tut že to. hvala kur … kurjačem, da večkat ne zakurjo kšne bajte … Aja, pa še to – a stes prebral intervju od snoč? Res je luštn, namo jezn, če ga ušečkate, ker je vanga ugrajen’h enkp ur … clo dni … dewa (KLIK) …

Ob 8.20 so na Partizanski cesti v Kranju gasilci GARS Kranj zaprli ventil na pokvarjenem
hidrantu.

Ob 11.00 sta na Zoisovi ulici v Kranju gasilca GARS Kranj rešila osebo iz okvarjenega dvigala
objekta.

Ob 22.35 je na Pipanovi cesti v Šenčurju zagorelo v kleti stanovanjske hiše. Gasilci iz GARS
Kranj in PGD Šenčur so požar pogasili, izmerili prisotnost plinov, prezračili prostore ter sanirali
razlito kurilno olje v kotlovnici hiše. Do prihoda reševalcev so nudili pomoč dvema osebama, ki
sta se nadihali dima.

Vir naslovne fotke: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

1 min read
5 min read