web analytics
11. junija, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

MI SE NA TE PODATKE POSERJEMO, ampak uradni agitprop gre pa takole …

V Sloveniji je bilo po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) do vključno 2. 3. 2021 opravljenih skupaj 1.831.220 testiranj s PCR in HAGT testi. 2. 3. 2021 je bilo opravljenih 30.445 testiranj, od tega 6.212 s PCR in 24.233 s HAGT testi. Potrjenih je bilo 1.209 novih okužb s COVID-19, kar skupno znaša 19,5 odstotka pozitivnih PCR testov. Do 2. 3. 2021 je bilo z enim odmerkom cepljenih 125.429 in z dvema odmerkoma 51.505 oseb.

Vir fotografije: KLIK

Po podatkih spletišča državne uprave (GOV.SI) in COVID-19 sledilnika so 2. 3. 2021 v bolnišnicah zdravili 516 bolnikov s COVID-19, od tega 82 na intenzivni negi, 54 oseb je bilo odpuščenih iz bolnišnične oskrbe. Umrlo je 11 oseb.

Na državni, regijski in občinski ravni je bilo 3. 3. 2021 vključenih 1.203 pripadnikov sil za zaščito, reševanje in pomoč, predstavnikov javnih služb ter 194 prostovoljcev humanitarnih organizacij.

Delovanje neodvisne spletne strani Gorenjska Online lahko podprete že z minimalno gesto dobre volje – 1 EUR. Vzelo vam bo le trenutek. In če si to lahko privoščite, razmislite ali nam kak evro lahko prispevate redno mesečno. Hvala.


Poveljnik CZ RS je spremljal situacijo in koordiniral aktivnosti zaščite, reševanja in pomoči na različnih ravneh. Regijski in občinski štabi CZ so spremljali razmere v regiji in občinah ter komunicirali z različnimi deležniki na lokalni in regijski ravni.

Pripadniki CZ, redarske službe, policija, občinski inšpektorji in prostovoljci so opravljali terenske obhode in preverjali spoštovanje ukrepov na javnih površinah. Logistično in tehnično so pomagali pri izvedbi brezplačnega množičnega testiranja s hitrimi antigenskimi testi.

Občine so sodelovale pri koordinaciji razporejanja prostovoljcev, pomagale pri oskrbi ranljivih skupin in prevozu brisov. Občanom so nudile informacije po telefonu in elektronski pošti. Vzpostavljene so telefonske številke za nudenje psihosocialne pomoči. Potekala so testiranja s hitrimi antigenskimi testi in cepljenje proti COVID-19.

Gasilska enota širšega pomena je izvedla razkuževanje objekta v javni rabi. Na ministrstvih so izvajali naloge skladno z Državnim načrtom zaščite in reševanja ob pojavu epidemije oziroma pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh oziroma načrti dejavnosti. Spremljali
so razmere ter upoštevali potrebne ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa. Odgovarjali so na vprašanja glede izvajanja določil odlokov v njihovi pristojnosti. Spremljali so podatke o številu okuženih s COVID-19 v organizacijskih enotah. Pristojne inšpekcijske službe so nadzorovale izvajanje predpisanih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa.

V Klicnem centru z informacijami o novem koronavirusu so od 8. do 18. ure odgovorili na 712 klicev, od tega jih je bilo 41 iz tujine. Največ vprašanj se je nanašalo na vprašanja s področja prehajanja državne meje in karantene na meji (33,6 %). Sledila so vprašanja s področja epidemiološke karantene, stika z okuženimi ter epidemiološke raziskave (14,4 %), konzularnih zadev (12,7 %), cepljenja (9,4 %), testiranja (8,5 %) in omejitve gibanja in zbiranja (7,8 %).

Vir: Regijski center za obveščanje kranj
Vir naslovne fotografije: KLIK

Advertisements