web analytics
7. marca, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Mesni polpeti na LCHF način

Tudi ob petkih moramo jesti, mar ne? Eno od nekdanjih nezapisanih ljudskih pravil je bilo, da je ob petkih post … vsaj tisti, ki se tiče prehranjevanja z mesom. Mi pa imamo v svojem DNK – ju eno motnjo, ki nas naravnost sili, da smo vedno kontra … zato smo danes pripravili recept, ki se postu upira. Vseeno pa je v skladu z določenim razmišljanjem dokaj zdrav, čeprav se seveda o tem da debatirati … tko kot – konec koncev – v zvezi z vsako zadevo na tem svetu.

V filozofske debate se ob preprosti zadevi, kakršna je podajanje receptov vseeno en bomo spuščali. Za tokrat povejmo le, da jih posredujemo z dovoljenjem Katje Bizant Lutar, ki je ime in obraz firme LCHF – style. Več o le-tej boste izvedeli spodaj, mi pa se lotimo recepta, ki se mu reče

LCHF mesni polpeti

Katja Bizant Lutar
LCHF – style

Na tem mestu začenjamo debato o mehkih in sočnih polpetih, ki ponavadi uspejo samo s staro žemljo namočeno v mleko … Dejstvo pa je, da pri LCHF prehrani žemlje odpadejo, mleko pa tudi. Ampak Katja ima vseeno recept za okusne polpete, ki imajo zapečeno skorjico in sočno notranjost, med peko pa ne razpadejo? Poglejmo si:

Sestavine (za 9 polpetk)

  • 350 g mletega mešanega mesa
  • 1 srednje velika bučka
  • 2 jajci
  • začimbe (sol, poper, bazilika, peteršilj, česen, malo paprike …)
  • šalotka (ali manjša čebula)
  • par listov čemaža (lahko izpustimo, če nimamo)
  • 2-3 velike žlice BIO krompirjevih vlaknin
  • Bio ghee maslo za peko
  • BIO krompirjeve vlaknine za posip (3-4 žlice)

Priprava:

Meso, jajca, naribano bučko (na drobno naribamo, lahko tudi olupimo – pomaga pri zbirčnih otrocih 😉 ) in začimbe zmešamo. Čebulo na malo maščobe prepražimo do mehkega, nato jo dodamo masi. Na koncu dodamo še 2-3 žlice Bio krompirjevih vlaknin – toliko, da postane masa homogena.

Več o tej zanimivi sestavini si preberite v blog zapisu o BIO krompirjevih vlakninah. To NI krompirjeva moka in je idealna sestavina za LCHF jedi. Ima nizek delež OH (je brez krompirjevega škroba) in je super za zgoščevanje jedi ter peko, saj ima visoko vezivno sposobnost in ne zasluzi, tako kot trpotec.

Oblikujemo polpetke, ki jih povaljamo v krompirjevih vlakninah (s tem nadomestimo drobtine) in jih na bio ghee maslu počasi spečemo.

Poleg takih polpetkov se odlično prileže svež tzatziki ali avokadova majoneza.

Pa dober tek!

 

**********

Zdaj pa povejmo nekaj malega več še o LCHF Style projektu. Kot pove že sam slogan LCHF Style live & love … gre za življenje in uživanje v LCHF prehrani. Katja in Matej Lutar, ki je tudi partner (v več pogledih) v njej uživata že nekaj časa, natančneje par let. Tovrsten način prehrane je postal njun življenjski stil. Pravita, da sta se v tem času prepričala v vse prednosti, ki jih prinaša LCHF prehrana, zato sta se odločila narediti LCHF enostavnejši in dostopnejši tudi za druge. Tako je nastala je trgovina z izdelki, ki so nepogrešljivi za LCHF in KETO način življenja. Vse izdelke uporabljata predvsem sama, izbrala pa sta jih na podlagi njunih kriterijev in zahtev. Kakor pravita, pa ponudbo sproti dopolnjujeta in nadgrajujeta.

Takole povesta o sebi:

Katja

Sem šefica v domači LCHF kuhinji in kreativna ustvarjalka LCHF receptov. Rada eksperimentiram in ustvarjam nove recepte, vse pa iz sestavin ki so primerne za LCHF. Povod za spremembe v življenju pred nekaj leti so bili slabo zdravstveno stanje, hude migrene in  splošna izčrpanost imunskega sistema. Z LCHF sem dobila nazaj svoje zdravje in celo viške energije. Zdaj jih pridno izrabljam za raziskovanje v kuhinji in širjenje svojega znanja in izkušenj na področju LCHF prehrane.

MATEJ

Sem KETO navdušenec in natančen analitik KETO razmerij. S KETO prehrano sem izgubil preko 35 kilogramov. Na ta način se je začelo moje novo življenje polno energije, fokusa in novih izzivov. Tudi sam sem si s pomočjo KETO prehrane uspel urediti določene zdravstvene težave, med drugim recimo je moj pritisk po dolgih letih spet normalno visok. Tudi prej trdovratna luskavica zdaj izgublja bitko. Po mnogih letih zopet počnem stvari, ki sem jih v preteklosti opustil. Pohodništvo, narava in športne aktivnosti so postali del mojega vsakdana. 

Katja in Matej pravita, da LCHF zgodbo pišeta že zelo dolgo, postala je del njunih življenj. Naj postane tudi del vaših! V njuni trgovini vsak lahko najde izbor artiklov, ki v celoti ustrezajo visokim kriterijem glede ustreznosti in kvalitete. Izbrala sta jih na podlagi izkušenj in z namenom, da vsakomur olajšata LCHF zgodbo o uspehu.

O znamki LCHF Style live & love

Blagovna znamka LCHF Style Live & love predstavlja izbor visokokakovostnih živil (in dodatkov) za izboljšan življenjski stil po načelu LCHF in KETO prehrane. Vsa živila ustrezajo najvišjim standardom kvalitete.

Vse izdelke blagovne znamke si lahko ogledate na povezavi, na katero boste preusmerjeni, če boste KLIK – nili na spodnjo fotografijo:

(Visited 39 times, 1 visits today)