web analytics
16. januarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Medtem Podmežaklo v državnem prvenstvu …

Na tekmi državnega prvenstva v hokeju na ledu sta se sinoči Podmežaklo na Jesenicah pomerili ekipi Hidrie Jesenic ter Slavije Jr.

Domači so nastopili v naslednji postavi:

25 PANJTAR Gašper (GK), 1 ŽAGAR Nejc (GK); 24BALOH David, 15BRUN RAUH Lan (C), 7 DEŽMANŽiga, 11 DOBRAVEC Juš, 5 GASAR Drejc, 8 KRMELJ Miha (A), 20 KUMANOVIĆ Lovro, 13 LANGUS Nace, 14 LESNIČAR Tjaš, 16 LUKAN Aljaž, 3 LUKAN Domen, 22 PEM Nik, 23 PODREKAR Anže, 9 POTOČAR Rok, 21 PROSTOR Anže, 18 REP Ožbej, 6 RIJAVEC Aleksander, 2 ŠKOF Jan,
12 ZOR Matic
Trener ekipe: Gaber GLAVIČ

Slavija Jr.:

33 KOLIN Luka (GK), 39 PAVLIČ Jure (GK); 46 BATIČ Uroš, 10 BERIČIČ Miha, 24 ČAMPA Andraž (C), 22 CHVATAL Aljaž, 38 HUMAR Nik, 88 KOMPOLŠEK Andraž, 6 LAPORNIK Lovro, 21 PEČNIK Jakob, 15 PRIMAR Jure, 25 PRODAN Dominik Marjan, 77 PUŠENJAK Jan (A), 17 ŠČAP Luka, 93 SITAR Nik, 5 SKERLEP Gašper, 12 ŠUBIC Matjaž, 19 TRUDEN Nik (A), 20 VIDIC Domen, 97 ZAGORC Jošt
Trener ekipe: Gorazd REKELJ

Domači trener je začel z nekoliko presenetljivo peterko. Agresivna mlada domača ekipa si je prvo kazen prislužila že v 3. minuti, ko je zaradi spotikanja na kazensko klop moral Podrekar. Powerplay Založanov je bil neučinkovit in ostalo je pri začetnem izidu. Gostje so povedli ob izteku osme minute tekme, ko je zadel Miha BERIČIČ (0:1). Po napaki domačih v srednji tretjini so gostje imeli lepo priložnost v 11. minuti, a je domači vratar Nejc ŽAGAR nevaren prodor Slavije uspel zaustaviti. V začetku predzadnje minute prve tretjine je bil pri Slaviji zaradi zadrževanja s palico izključen Batič. Domači so nemudoma postavili powerplay formacijo, vendar resneje nevarni za vrata Jureta PAVLIČA niso bili. Do konca prvega dela, v katerem ni bilo večjih razburjenj, se nato rezultat ni več spremenil.

V začetku druge tretjine so domači le še dve sekundi imeli na voljo igralca več, kar seveda ni zadostovalo za kako resnejšo akcijo. Uvodna minuta in pol je pravzaprav pripadla povsem gostom, nato pa je uspelo napasti tudi domačim. V 23. minuti je prišlo do obojestranske izključitve; kazen pri domačih si je prislužil Zor (udarec s komolcem), pri Slaviji Jr. pa Kompolšek (oviranje). Ekipi sta nadaljevali s po štirimi igralci, mladim železarjem pa se je kaj kmalu ponudila priložnost v protinapadu, ki je niso dobro izkoristili. Domači so v nadaljevanju nanizali še dve ali tri manjše priložnosti, Pavlič pa je ostajal nepremagan. Novo izključitev si je Zor po mnenju sodnika GROZNIKa prislužil v 26. minuti, tokrat zaradi držanja palice. Gostje so v powerplayu zadeli okvir domačih vrat, vodstva pa jim ni uspelo podvojiti. Tudi v popolnih postavah so bili še naprej nevarnejši gostje, kar se jim je poplačalo ob začetku 29. minute, ko je na 0:2 povišal Domen VIDIC. Naslednje minute so tekle v obojestranski borbi, nobena ekipa pa si ni pripravila kakih izrazitejših priložnosti. V 39. minuti si je Rep pri domačih prislužil dve kazenski minuti zaradi zadrževanja igre, gostje pa so priložnost s pridom izkoristili in povedli s tremi zadetki razlike (0:3, Nik HUMAR). Po samostojnem prodoru je dobre pol minute pred koncem tretjine zaostanek za domače znižal Anže PROSTOR (1:3). 

Domači so pred tretjim delom tekme seveda še upali na preobrat. Začeli so z izkušenim Nikom PEMom na desnem krilu, vse doslej pa je igral na mestu branilca. Po zmedi v obrambni tretjini je pri domačih zaradi zadrževanja igre na prostor za kaznovane moral Brun Rauh. Domači so se z igralcem manj ubranili. Domačo klop je v 46. minuti razburil glavni sodnik, ko je prekršek nad Zorom v srednji tretjini okarakteriziral za obojestransko izključitev (Zor, HDJ; Chvatal, SLJ – oba zaradi držanja). V igri štirih proti štirim je za Slavijo Jr. spet zadel HUMAR in svojo ekipo povedel v varno vodstvo treh zadetkov (1:4). Lepo prložnost za domače je takoj nato dvakrat zaustavil vratar gostov. Protinapada domačim v 51. minuti ni uspelo izkoristiti. Vseeno jim je v 52. minuti po strelu Lana BRUNA RAUHa uspelo znižati na 2:4. Sledilo je obdobje brezplodnih napadov mlade domače ekipe. V zadnji minuti je svoj gol zapustil domači vratar, dobrih 21 sekund pred koncem pa se je to končalo z golom Slavije Jr. v prazno domačo mrežo (2:5, Andraž KOMPOLŠEK). Domači so na tekmi delovali precej neizrazito predvsem v napadu, ob petih prejetih golih pa najbrž trener ni bil zadovoljen niti z obrambo. Gostom je za korektno odigrano tekmo in zmago potrebno čestitati.

POZOR!!! Do 31. 12. boste z donacijo spletni strani Gorenjska Online sodelovali v žrebanju (izvedli ga bomo 1. januarja 2021) za BI MAG magnezijeve kristale za kopel. Izžrebani bodo trije dobitniki. 

Kako lahko pomagate, da bomo še naprej lahko ponujali zanimive vsebine 24/7? Preprosto nam donirate znesek po vaši izbiri.

Spodaj pod sličico boste našli gumb, na katerem piše DONATE, s KLIK-om nanj pa boste našli opcije, ki ustrezajo vam.

Advertisements

Morda ste zgrešili

2 min read
2 min read
3 min read