web analytics
7. marca, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Malincina fižolova mineštra

Kateri dan je danes? Četrtek? A ni v četrtkih izhajal Nedeljski dnevnik? A je to še …? No saj z nami to nima prav nobene zveze. Tole je konec koncev stran, ki ji rečemo Kotiček za razvijanje brbončic. Ves štos je v tem, da moramo nekako začeti s člankom, vsak dan pa ni dobro, če je enako. Se nas boste še naveličali, kaj pa bomo potem mi brez vas, dragi bralci? No in za razbijanje monotonosti lahko prav pride pa tudi Nedeljski dnevnik, mar ne 😉

Sicer je pa tako – danes bomo predstavili nekaj, kar bi sicer takole na preprost način lahko poimenovali Malinca. Zakaj, boste spoznali v nadaljevanju. Običajne fotografije tiste(ga), ki je prispevala današnji recept sicer ne moremo posredovati, lahko pa povemo, da nam je izposojo dovolila sama malinasta šefica: Nastja Kramer.

Ampak … kaj, ko bi se že enkrat lotili recepta in nehali z nakladanjem? Prav. Danes se bomo lotili preproste jedi z imenom

Fižolova mineštra

Gre za hitro in preprosto jed, ki jo lahko pripravimo praktično v pol ure. No, seveda pod pogojem, da uporabimo že pred-kuhan fižol, kakršneg aje moč kupiti v vsaki trgovini.  Dajmo pogledat’ … za izdelavo jedi …

Kwa rabmo:

  • 500g kuhanega fižola (lahko v pločevinki)
  • 1 čebulo
  • 1 por
  • 1 par prekajenih klobas
  • 3 pesti makaronov
  • žlica biogette
  • sol
  • poper
  • majaron
  • timijan

Kuko nardemo:

Čebulo drobno sesekljamo in jo v visoki posodi popražimo na olivnem olju. Nato dodamo por in fižol. Vse skupaj zalijemo z vodo in dodamo klobase. Dobro začinimo z žlico biogette, soljo, poprom, majaronom in timijanom. Počakamo da zavre in dodamo še testenine po želji. Kuhamo še toliko časa, da se skuhajo makaroni.

Kok cajta: 30 min

Sej veste, da smo mi dobr’ edin’ u nakladanu, o kuhi pa pojma nimamo. Zato je kr prow, da povemo, da je tale recept prpravla Malinca Alja, sposod’l smo se ga pa TLELE.

Končno še o Malinci

Malinca je spletna trgovina z zdravo prehrano in naravno kozmetiko. Pa ne le to; je tudi portal z recepti in nasveti za zdravo življenje. Malinca je tudi zaščitena blagovna znamka, pod katero se prodaja več kot 250 različnih naravnih prehranskih in kozmetičnih izdelkov. 

 

Modelke, ki tole zadevo furajo, pri izbiri izdelkov dajejo prednost izdelkom slovenskega porekla in izdelkom iz kontrolirane ekološke pridelave. Sodelujejo z različnimi kmetijami, proizvajalci in nutricionisti, s katerimi skupaj izbirajo, testirajo in razvijajo izdelke, ki so najboljši za naša telesa. Kakor povedo, pa je vedno na prvem mestu kakovost živil. Pomembno je tudi, da so kar namanj predelana, da v njih ostane čim več vitaminov, mineralov in drugih hranilnih snovi. 

Ekipa Malince zatrjuje, da je njihovo poslanstvo izobraževanje in osveščanje ljudi o zdravem načinu življenja ps pomočjo zdrave prehrane, zdravih receptov, športa, ekologije … No, pa na izpolnjevanje želja svojih strank so seveda zelo pozorne.

Sicer pa – vse to in še mnogo, mnogo več boste izvedeli, če boste kliknili na sliko nekaj višje. Poglejte pa si tudi predstavitveni video in sami spoznajte ekipo in izdelke Malince.

(Visited 16 times, 1 visits today)