web analytics
18. maja, 2022

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Nekega dne se je mlada mačka potepala po mestnem parku in se znašla ob malem ribniku. Radovedno je pogledala vanj in tik ob robu opazila majceno, za človeški mezinček veliko klobasico.

Tik ob robu voda seveda ni bila globoka. Mačka se je počutila zelo srečno, ko je z minimalnim naporom malenkostno počebrala po vodi in iz nje zbezala malo klobasico. Praktično si je zmočila le krempeljčke. Zadovoljno je pojedla klobaso in … dan je bil lep.

Brez, da bi vedela, kaj jo čaka, se je naslednji dan mačkica spet potikala tam naokrog. In glej ga zlomka, ob pogledu v ribnik je bila tam spet klobasa, tokrat normalne velikosti.  Kakih 15-20 cm je bila oddaljena od roba ribnika. Mačka je nekaj časa ocenjevala situacijo, potem pa pošteno stegnila šapo in zbezala ven klobaso. Zmočila si je celo tačko. Kapljalo je od nje, ampak mačka je zadovoljno snedla klobaso in … dan je bil lep.

Tretji zaporedni dan so šle zadeve v bistvu podobno. Mačka se je že naučila, kje mora pogledati in … glej ga zlomka, ob pogledu v ribnik je zagledala ogromno klobaso. Pravo pravcato gigantsko safalado! Težava pa je bila v tem, da je bil mega-prigrizek na dnu ribnika. Mačka je nekaj časa opazovala in … klobasa je bila videti zares slastno.

Ni si mogla pomagati, morala jo je dobiti! Zato se je stegnila, kar je bilo najbolj v njeni moči in …

PADLA V RIBNIK.

Nauk te zgodbe:

Naslovna fotografija: KLIK

[paypal_donation_button]

 


 

Advertisements