web analytics
23. oktobra, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Lublančan u Kranski, ne …

As morte mislt, model iz Lublane se je učerej zvečer dejansko vrnu s Kranske (sklepamo, da je mislu Kransko Goro), kukr je temu reku sam in zdej po prestolnc prpoduje nenavadne zgodbe o tem, da s(m)o Gorenci u resnic “čist u redu, ne”, pa daj Kranska u nekater’h pogledah čist podobna Lublan.

Tko namreč poroča naša posebna poročevalka iz najlepšeg grada u svetu, nje, kjo mamo infiltrirano dol …

Damjan T. je sicer u Kransko menda prletu že u petk in to, kukr trd sam, s poslovn’m namenam. Že od snoč negov prjatli z juga – rad si rečejo centr države – zdej poslušajo zgodbe o prevozn’h cestah (dobr, o tem se da debatirat), pa obnovlen’h hotelah, štacunah in menda mamo na Gorenskm clo gostilne, pa K-fiće po Kranski, čist podobne unm, kjih majo dol u najlepšem gradu, nje

Menda je dons zutrej frendici Uni po telefonu clo Damjanova žena Pia rekwa:

Wtf, očitno so domači pipl večinoma čist oblečeni! No, razen enih žensk, ne. Damjan mi je povedu, de ma večina celo zobe, si morš thinkat? In menda de jih sploh ne bi mogla deskrajbat kot kakšne severnake, dokler ne odprejo ust & se začnejo afnat v uni svoji weird spakedranščini.

Una ji ni čist verjewa, zato je Pia naštevowa dejstva naprej:

Ej, pa ne me jebat, Damjan mi je reku, de je po kosilu dubu čist ta ril kapučino. Pa ne samo to – še ćabato iz šunko je mnde fajndal v šopu. Stara, jesm čist šejkala z glavo, kmi je to guvoru, majkemi. Une sendviče, ki sem mu jih napakerala, je prdrajval nazaj nedotaknene.

Una pa ko Una, nkol se ji nč ne da dopovedat. Pia pa kr šopa Damjanove zgodbe naprej:

OMG, aj nov, sliš se absurdno, ampak Damjan mi je tellal, de majo v lokalih čist ril koktejle. Egzektli lajk in Lublana, si morš thinkat? IMHO mal blefera, ampak prav mi, de vozjo čist ril busi. Je menda seenal, k je pr frendici enga modela waital, de so šli pol zvečer na en party. 

Una je rajtnda umes uspela rečt samo:

Sori, sam tok mi je bed to hearat, da je itak ful bz,

pa je Pia kr blebetala naprej ko hudourn’k:

LOL bejba, a veš, de ga niti enkrat nuben udaril po fejsu. Še jz bi ga včasih, tok mi teži. Še good, de sm tolk flegma, de sam maham z roko IDK. Btw, a morš belivat, da so v Kranski mnde celo fleti, ki stanejo po milijon, đast lajk tuki v naši bolj advansd civilizaciji? Omajgad, anbelivabl, ne?

Liznjekova domačija v Kranjski
Vir: KLIK

TBH, dodajamo mi, vi don’t giv a F na nihov presran mnene. Tlele med hribovjem in na gorenskmu soncu, nej pa le merkajo, kuko vozjo, k’e parkirajo (in ne parkerajo) in kuko se spakedrujejo, da ne bi kermu pr’redil sprejema, kukr gaj fasov ta puklast na Primorsk’m …

———-
Veseli bomo, če boste naš trud ovrednotili.
Vzelo vam bo le trenutek. Hvala.Prirejeno po: KLIK
Vir naslovne fotografije: Google Maps

Advertisements