web analytics
8. marca, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

LJUDJE UMREJO ZARADI TEGA, KER JIM JE ONEMOGOČEN DOSTOP DO ZDRAVSTVENEGA SISTEMA

Dr. Mike Yeadon je soustanovitelj podjetja Ziarco in  njegov izvršni direktor. Je izjemen strokovnjak in terapevt na področju alergij in dihal, kar vse izhaja iz njegovega izvrstnega poznavanja biologije in dolgoletnih terapevtskih izkušenj. Imenovani gospod je inovativen pri ustvarjanju zdravil in ima na področju odkrivanja in razvoja le-teh več kot 25-let izkušenj. Ugledni znanstvenik je objavil več kot 40 izvirnih raziskovalnih člankov in je od leta 2011 svetoval z več kot 20 biotehnološkim podjetjem.

Preden se je ukvarjal s svetovanjem je bil podpredsednik in glavni znanstveni direktor raziskovalne enote za raziskave in razvoj pri Pfizerju. V podjetju Pfizer je bil dr. Yeadon odgovoren za dosego ciljev in napredek pri razvoju novih molekul pri ljudeh, vodil je ekipe do 200 zaposlenih v vseh disciplinah in leta 2008 prejel nagrado za dosežke za produktivnost. Pod njegovim vodstvom so izumili peroralne in inhalacijske NCE, ki so se izkazali kot pozitivni klinično dokazani koncepti pri astmi, alergijskem rinitisu in KOPB. Vodil je produktivna in učinkovita sodelovanja z zunanjimi podjetji in sodeloval pri licenciranju izdelkov ter naprav.

Pred Pfizerjem je dr. Yeadon delal v raziskovalnih laboratorijih Wellcome Research Labs skupaj s Salvadorjem Moncado. Raziskovanja so imela poudarek na preobčutljivosti dihalnih poti in učinkih onesnaževal, vključno z ozonom, ter pri odkrivanju zdravil z vnetji 5-LO, COX, NO in pljuč. S sodelavci je prvi odkril izdihani NO ( dušikov oksid) pri živalih in kasneje z alergijskimi sprožilci povzročil NOS v pljučih.

Obiskoval je univerzo Surrey v Guildfordu v Združenem kraljestvu, kjer je pri profesorju Ianu Kitchenu doktoriral z nalogo na področju dihal, pridobil pa si je tudi naziv Univ. Dipl., Prvega razreda za svoje dosežke na področju biokemije in toksikologije.

Tole ima povedati omenjeni znanstvenik o aktualni plandemiji:

 

(Visited 9 times, 1 visits today)