web analytics
24. februarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Liga IHL: Hidria Jesenice vs Slavija Junior

Pišem: Marko LUKAN

V športni dvorani Podmežaklo – dvorani duhov – smo spremljali člansko tekmo mednarodne lige IHL med ekipama HD Hidria Jesenice ter Slavije Junior. Krajši povzetek dogajanj si lahko preberete spodaj, na posnetku pa si lahko ogledate tudi celotno srečanje …

Mladi Jeseničani so začeli odločno in se takoj od začetka preselili v obrambno tretjino Založanov. Ni še minila prva minuta tekme, ko so si gostje zaradi zadrževanja s palico že prislužili kazen, mlada četa trenerja Gabra GLAVIČa pa je powerplay izkoristila za vodilni zadetek (gol je dosegel Miha KRMELJ). V prihajajočih minutah so bili aktivnejši Založani, ki so letos mlade železarje nekajkrat že pošteno premagali, dvoboja iz zaloške dvorane pa sta ostala v spominu po grobostih in rekordnem številu kazni … nekateri so zatrjevali, da na prvi tekmi tudi po znova škandaloznem sojenju sodnika Lešnjaka, ki sam sebe zelo pogosto delegira za tekme omenjenih nasprotnikov. Do izenačenja so izkušenejši Slavijaši prišli v osmi minuti, ko so lepo izigrali domačo obrambo, izenačil pa je Gašper SKERLEP. V nadaljevanju igra ni ponudila presežkov. Domači so v 13. minuti zamudili lepo priložnost za vnovično vodstvo, vendar je vratar gostov Jure PAVLIČ z lepo obrambo svojo ekipo rešil zaostanka. V 14. minuti je bil zaradi udarca s komolcem izključen domači branilec Škof, gostje pa so ob igralcu več povedli že po nekaj sekundah (strelec Nik SITAR). Zaradi zadrževanja je na kazensko klop v 17. minuti moral napadalec mladih železarjev Langus. Domačim se je uspelo ubraniti z igralcem manj, čeprav so Založani ves čas oblegali vrata Gašperja PANJTARja. Prva tretjina se je končala z minimalnim vodstvom gostov.

Tudi v drugem delu so mladi hokejisti v značilnih rdečih dresih začeli odločno. V 23. minuti je po imenitni akciji domače do izenačenja pripeljal Nace LANGUS. Izenačenje ni trajalo dolgo, saj je že v naslednji minuti zaloška četa jeseniškega trenerja Gorazda REKLJA vnovič povedla; še drugič na tekmi je zadel SITAR. Prav strelec dveh zadetkov je moral na klop za kaznovane v 26. minuti (nalet s palico).  Domačim tokrat ni uspelo izenačiti. V 31. minuti sta na klop za kaznovane morala Zor (JES) in Vidic (SLA). Domači so bili ob igri štirih proti štirim aktivnejši, rezultat pa se ni spremenil. V 35. minuti so domači ostali brez izključenega Oblaka (zadrževanje s palico). Domača obramba je zdržala nalete Slavije. Železarjem se je nova priložnost za izenačenje ponudila v 39. minuti, ko je bil pri gostih izključen Batič, vratar Založanov pa je bil hitro izpostavljen nevarnemu strelu enega od domačih branilcev. Sledilo je še nekaj nevarnih poizkusov domačih, obramba gostov pa se je izvlekla brez prejetega zadetka.

Za kaznovanega Založana je v zadnji tretjini ostalo še 21 sekund kazni. Domači v tem času niso uspeli pripraviti nič posebnega in ekipi sta nadaljevali številčno izenačeni. V nadaljevanju so mladi železarji pošteno pritisnili. Po nekaj minutah izenačene igre je z lepo miniaturo na modri črti in strelom od daleč k izenačenju največ pripomogel domači branilec Brun Rauh, zadetka pa se je v 46. minuti veselil Tjaš LESNIČAR. Le tri minute kasneje so drugič na tekmi povedli domači, gol pa je dosegel Anže PROSTOR. Izkušeni, a dodobra zdesetkani Založani so si v nadaljevanju seveda želeli izenačenja, v zadnji minuti pa poskušali do le-tega priti tudi brez vratarja ter z dodatnim napadalcem. Ni jim uspelo in mlada domača ekipa se je zasluženo veselila prestižne zmage.

Zdi se nam tudi prav, da za izvrstno sojenje pohvalimo glavnega sodnika Boštjana GROZNIKA.

(Visited 5 times, 1 visits today)