web analytics
30. novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Takle ‘mamo tle pr nas. Včerej, ko smo po dougmu cajtu spet začel pomalem ufuravat gorenšno nazaj, je blo videt enostavn same navdušene reakcije. Kukr je pa u našmu narodu u navad, se jh pa nekej tut ne strinja, se jm zdi gorenšna katastrofa, alpa mrbit ne preberejo tok delč dol, dab vidl, da so spodj tut originali za une, k jm ni do domačga narečja. Ampak mi mo – čeu le dost cajta – takle fural kr naprej. Usaj po kšn člank usak dan.

Kaj mente, dragi bralci?

Bejžmo zdej prevert kwa so počel gasilci u najlewš pokrajin u Slovenij (pa tut delč naokrog) skoz učerejšn dan:

Zutrej nč. No po so pa u deseth mogl s helikoptarjam enga nujn pelat z zdravstvenga doma u Bohin do kliničnga centra u Lublan. In je to nardiwa vojska. Navemo zakwa sej to znajdl u gasilskmu poročilu, u usakmu primer pa obolelmu pošilamo želje po hitrmu okrevanu.

Popone u štirh sej spet edn zataknu u liftu na cest ta prejšnga maršala na Jesenicah. No tle pa razumemo, zakwa so prdrvel gasilci – loh bi se človk recimo užgaw s čistga dougčasa. Ker … kwa pa loh počneš sam u liftu? Knofe hitr use prešteješ naprej pa nazaj, prebereš kwa je mularija čečkala, pa dobr se zapomneš, po kašnmu mošusu smrd … eee … diši notr. Potpa rata dougcajt. No … zato so se jesenišk gasilci podwizal ke, rešl modela z dvigala in ga izklopl. Dvigau, ne modela. Aja, pa serviserja so klical …

Ta fora, ta zataknen dvigau, to sej v dvigalo – skupnosti hitr razvedl. Pa zgleda, da tut prjeu. Zato xsej poj popone – ampak čist glih u minuto točn dve ure kasnej – zataknu edn še na ulc Tončka Dežmana u Kran. Kuko se o najnovejšh trendh obveščajo te lifti, nam ni najbl jasn, ampak evo … moda je moda. No tut u tmo primer so prdrvel gasilci, sam da niso bli jesenišk, ampak – jasn! – kransk. Ista pela: osebo rešl, lift izklopl in porufal serviserja.

Mejhn čez deseto zvečer je žow pršlo do tragičnga primera na Viru (Domžale). Tam tut hitra pomoč gasilcow ni pomagala pr oživlanju ene osebe. Zlo hitr so bli na licu mesta tut reševalci s Kamnka, ampak … Naše iskreno sožalje vsem przadetim.

**********

Originalna sporočila

Ob 10.00 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP na Brniku prepeljala obolelo osebo iz ZD Bohinj v UKC Ljubljana.

Ob 16.07 je na Cesti maršala Tita na Jesenicah oseba ostala ujeta v dvigalu stanovanjskega objekta. Gasilci GARS Jesenice so osebo rešili iz dvigala, ga izklopili in obvestili pristojnega serviserja.

Ob 18.07 je na Ulici Tončka Dežmana v Kranju v okvarjenem dvigalu stanovanjskega objekta ostala ujeta oseba. Gasilci GARS Kranj so s tehničnim posegom osebo rešili, dvigalo izklopili iz delovanja ter o tem obvestili serviserja.

Ob 22.22 so v Dvoržakovi ulici v naselju Vir, občina Domžale, gasilci CZR Domžale z AED oživljali obolelo osebo do prihoda reševalcev NMP Kamnik. Reanimacija žal ni bila uspešna.

Vir: Regijski center za obveščanje Kranj
Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
2 min read
3 min read