web analytics
30. junija, 2022

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Letošnje Božičkovo obdarovanje bo potekalo po pecivu prilagojenim razmeram

SEVERNI POL – Novi časi, s pecivom napolnjeni časi, zahtevajo ustrezne prilagoditve. V velikem prelomu s starodavno in praktično večno božično tradicijo, Božiček letos ne bo uporabljal svojega slavnega seznama »PRIDNI / NEPRIDNI« otroci, s katerega je črpal ideje za vsakoletno obdarovanje … ampak bo deloval po posebnem, razmeram primernem in prilagojenem NAFUTRANI S PECIVOM / NENAFUTRANI seznamu.

Ker najnevarnejša pandemija v zgodovini človeštva, pa tudi širše, vstopa že v drugo božično sezono, je Božiček menil, da je treba tradicionalni seznam »NAFUTRANI S PECIVOM / NENAFUTRANI« otroci posodobiti,

je povedala tiskovna predstavnica Severnega pola Trudy Toymaker.

Letos bo tako obdaril vse pridne in peciva polne otroke, ne bo pa pozabil niti tistih zlobnih nenafutranih, ki si želijo, da njihova družina teoretikov zarot ter prijatelji, ki se nočejo napolniti z zastonj pecivom – umrejo.

Otroci nafutrani s pecivom bodo od Božička prejeli veliko igrač in dobrot, necepljeni pa bodo tokrat ostali dolgih nosov, krivi pa so / bodo njihovi trmasti starši. 

Zaradi podnebnih sprememb tokrat otrokom, ki še niso bili nafutrani z najboljšim, najbolj preizkušenim ter najbolj brez stranskih učinkov pecivom na svetu, pa tudi širše, ne bomo dali več niti enega kosa premoga,

je opozorila Toymaker.

Namesto tega bodo nenafutrani otroci prejeli škatlo obraznih mask, razkužilo za roke in tri razglednice z vnaprej napisanimi naslovi, s katerimi bodo svoje zločinske starše, ki so teoretiki zarot, prijavili socialnim službam, inšpekcijam ter policiji. 

“Wet”
Grafit na Dessin papirju 30×42, original, v okvirju
100 EUR
https://corvus-art.si
info@corvus-art.si

Tiskovna predstavnica Severnega pola, ki je hkrati tudi visoko strokovna koordinatorka za futranje otrok s pecivi, je povedala, da so iz Božičkovega urada v minulih dneh po vsem svetu razposlali tisoče, sto tisoče in milijone malih Vilinčkov v pediatrične ambulante po vsem planetu. Tam bodo primerno strateško razpostavljeni po poličkah budno spremljali, kateri otroci se pridno napolnijo s pecivom. Božičkova tehnična ekipa namerava pozneje v decembru, če bodo razmere to dopuščale, vdreti tudi v otroške elektronske zdravstvene kartoteke, s čimer bi zagotovila, da ne bodo zgrešili prav nobenega otroka.

Poleg novih razmer, povezanih z najboljšim, najbolj preizkušenim ter najbolj brez stranskih učinkov pecivom na svetu, pa tudi širše, tokrat Božiček prosi družine, naj letos tradicionalnemu kozarcu mleka in krožniku piškotov, ki mu jih vedno ponudijo, dodajo tudi bankovec za 50 EUR. Za proizvodnjo, distribucijo in koordinacijo hranjenja tako velike populacije s pecivi, se je Božiček namreč za dolga leta zapufal. 

Malenkostni dobrodelni prispevek bo Božičku pomagal tudi izravnati naraščajoče stroške zaradi inflacije ter pomanjkanja vilinske delovne sile, ki ima tokrat druge zadolžitve,

je še povedala Toymaker.

———-
Veseli bomo, če boste naš trud ovrednotili.
Vzelo vam bo le trenutek. Hvala.OPOMBA: donirate lahko tudi, če imate čitalec kod:

 

Advertisements