web analytics
24. julija, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Letos na Gorenjskem že 549 prometnih nesreč

Gorenjski policisti so letos (do vključno včerajšnjega dne) obravnavali 549 prometnih nesreč. Pet oseb je umrlo, 24 je bilo huje, še 142 pa lažje poškodovanih udeležencev.

Ugotovljeno je bilo, da sta najpogostejša vzroka prometnih nesreč nepravilna stran/smer vožnje (kar 93 prometnih nesreč se je zgodilo na ta način) in neprilagojena hitrost (89). Ugotovljenih je bilo preko 12.600 (!!!) kršitev prometnih pravil (od tega jih je bilo okoli 30% zaradi prekoračene hitrosti).


Vožnja in sodelovanje v javnem prometu sta dejanji, kjer voznik praktično vsako sekundo izvede vrsto opravil, s katerimi zagotavlja varnost sebi in drugim. Ne gre le za držanje volana/krmila, ampak tudi za neprestano spremljanje dogajanj pred seboj, za sabo, ob strani; zmanjševanje hitrosti, pospeševanje, zaviranje; premike z vozilom, držanje prave oddaljenosti od roba vozišča, prehitevanja, vožnje mimo itd.  

Že en sam trenutek nezbranosti in ena napaka lahko pripeljeta do nesreče. Zato gorenjski policisti pozivajo k popolni zbranosti in kar najbolj varni udeležbi v prometu.

Vir: PU Kranj
Vir naslovne fotografije: KLIK

Gorenjska Online lahko podprete z gesto dobre volje. Vzelo vam bo le trenutek. Hvala.

 

Advertisements