web analytics
18. maja, 2022

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Labodje jezero

Slovenec se pripelje v predmestje Zagreba. Poln samega sebe – vseeno prihaja iz razvite države, naj Balkanci vidijo, da so Slovenci ugleden narod – parkira svoj nemški avto in vstopi v razkošno hišo, za katero je po zanesljivih informacijah izvedel, da je vrhunski bordel.

Uglajeni in urejeni gospod stopi do recepcije in pravi:

Dobro veče. Prosim Vas jednu gospodičnu za mene.

Receptor odvrne:

Bok, gospon, vi dolazite sa zapada, a tako zaostali … pa to Vam više nije “in”! Sad je u modi voditi ljubav sa pticama. Evo, večeras za Vas imamo jednog krasnog labuda!

Slovenec gleda, razmišlja, kalkulira in se odloči, da bo “zrihtal” laboda. Če je “in”, je pač “in”. Za svoje potrebe pa je tudi treba poskrbeti. Zato plača, gre v kabino, tam v manjšem provizoričnem bazenu najde laboda in ga obdela. Po vsem skupaj se – kulturno in evropsko – na recepciji zahvali in odpelje.

Naslednji teden napihnjeni Slovenec spet pride. Parkira svoj bleščeči nemški ponos tik ob vratih, ves napaljen prihiti do recepcije in že od daleč vpije:

Dajte prosim spet jednog labuda!

Receptor ga pogleda in pravi:

O, gospon! Labuda?! Ma kakav crni labud, gdje Vi živite?! To Vam se unazad par dana više u Zagrebu ne dela.

Slovenec začudeno pogleda in vpraša:

Ma je l`? A kaj se sad dela?

Pa, sad Vam je “in” gledati druge kako to rade i tako se zadovoljiti.

Hmm… Pa dobro, kaj naj zdaj, dajte jednu kartu!

In tako Slovenec, radoveden, a ugleden in evropski, vstopi v temno dvorano. V mraku vseeno opazi, da je v njej kar veliko gledalcev. Odpre se zavesa na odru in tam … seksata dva črnca. Slovenec gleda, malo mu je neprijetno. Ne ve točno, kaj bi sam s sabo, zato pokuka na sosednji stol. Tam na njegovo prijetno začudenje sedi gospa in opazuje prizor na odru ter ob tem globoko diha.

Slovenec se opogumi in pravi voajerki poleg sebe:

Jooooj, gospođo pogle’te kaj delajo!

Ženska globoko zadiha, zasope, spusti nekontroliran glas in se obrne proti “Evropejcu”:

Ma, nije ti to ništa! Ovi dečki su male mace. Da ste videli, gospon, pre jednog tjedna kak je Slovenac u gumi bazenu bumsoval labuda.

Naslovna fotografija: KLIK


Advertisements