Delite:

20. 1. 2020 – VLOMI V VOZILA IN TATVINA DELOV VOZILA

Policisti  so bili obveščeni o vlomih v tri vozila. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vlomil v tri parkirana vozila, od koder je odtujil orodje, z enega od vozil pa je odtujil tudi dele le-tega. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 8.600 EUR. Policisti v zvezi z opisanim nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 1. 2020 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA IN PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da je brez veljavnega vozniškega dovoljenja vozil neregistrirano vozilo . Zaradi navedenega so policisti vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP  vozilo zasegli in ga s pogodbeno avto vleko odpeljali v hrambo. Zoper voznika bodo na pristojno sodišče poslali obdolžilni  predlog. Nadalje so policisti v postopku – z drugim potnikom v istem vozilu – zasegli manjšo količino prepovedane  droge, ki jo bodo poslali na analizo. Po opravljeni analizi bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.

21. 1. 2020 – TATVINA ORODJA IZ VOZILA

Policisti so bili obveščeni o tatvini orodja iz vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odprtega vozila odtujil orodje v skupni vrednosti 1.500 EUR. Policisti v zvezi z dogodkom nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 1. 2020 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je v prometu sodeloval brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

23. 1. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Le-to bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

23. 1. 2020 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA IN PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku voznika neregistriranega osebnega avtomobila, ki je v prometu sodeloval tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega so policisti vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP  vozilo zasegli in ga s pogodbeno avto vleko odpeljali  v hrambo. Zoper voznika bodo policisti na pristojno sodišče poslali obdolžilni predlog. V nadaljevanju postopka so policisti vozniku zasegli tudi manjšo količino prepovedane droge; poslali jo bodo na analizo. Po opravljeni analizi bodo policisti zoper voznika uvedli tudi hitri postopek z izdajo odločbe.

24.1.2020 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v prometni nesreči udeležena dva voznika osebnih avtomobilov. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti enega izmed voznikov v križišču. V prometni nesreči se nihče ni telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog.

24.1.2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bilo ugotovljeno, da je v prometu sodeloval pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje; le-tega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

24.1.2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom nedovoljenih drog. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled, policisti pa so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo ter mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Le-tega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

25.1.2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bilo ugotovljeno, da je v prometu sodeloval pod vplivom drog in alkohola. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled, policisti pa so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo ter mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje,  ki ga  bodo v nadaljevanju postopka skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

25.1.2020 – VLOM V PODJETJE IN KOMBINIRANA VOZILA

Policisti  so bili obveščeni o vlomu v podjetje. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec prišel do ograjenega prostora podjetja ter s primernim orodjem prežagal ključavnico obešanko na vratih. Na ta način je prišel v notranjost, kjer je nato vlomil v šest parkiranih kombiniranih vozil ter z njih odtujil različno delovno orodje. Nato je vlomil še v prostore podjetja od koder pa ni odnesel ničesar.  S tem dejanjem je oškodoval podjetje za okoli 6500 EUR. Policisti v zvezi z zapisanim nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25.1.2020 – ZASEG PREPOVEDANIH  DROG

Policisti so imeli v postopku tri kršitelje, katerim so zasegli manjšo količino prepovedanih drog. Policisti bodo zoper kršitelje podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

25.1.2020 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec – na vzvod – skozi okno garaže vlomil v stanovanjsko hišo, jo pregledal, nato pa iz nje odtujil zlatnino v vrednosti okoli 1000 EUR. Materialna škoda znaša dodatnih 300 EUR. Policisti v zvezi z opisanim nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25.1.2020 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec – na  vzvod  – skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo, jo pregledal, nato pa kraj zapustil ne da bi karkoli odtujil, zato je dejanje ostalo pri  poskusu. Policisti v zvezi s tem nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26.1.2020 – VLOM V BENCINSKI SERVIS

Policisti so bili obveščeni o vlomu v bencinski servis. Ugotovljeno je bilo, da je neznani nepridiprav s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi skladiščna vrata in tako prišel v notranjost, od koder je odtujil trezor z denarjem. Materialna škoda znaša okoli 15.000 EUR. Policisti v zvezi z omenjenim vlomom nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26.1.2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku kršitelja, pri katerem so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

26.1.2020 – POSKUS VLOMA V OSEBNO VOZILO

Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec med zgornji rob voznikovih vrat in streho vozila potisnil  neznan  predmet, ter tako poskušal na vzvod odpreti vrata, kar pa mu ni uspelo, zato je s kraja odšel. Materialna škoda znaša okoli 500 EUR. Policisti v zvezi s poskusom vloma nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26.1.2020 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči, v kateri je prišlo tudi do telesnih poškodb. Ugotovljeno je bilo, da sta bili v prometni nesreči udeleženi dve voznici osebnih  avtomobilov. Do nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti ene izmed obeh voznic. V dogodku so se 4 osebe lažje telesno poškodovale. Skupna materialna škoda na vozilih znaša okoli 20.000 EUR. Policist so povzročiteljici na kraju izdali plačilni nalog.

POZOR!

Policisti  pri  terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (predvsem vlomi v objekte, itd). Zaradi tega občane pozivajo k večjemu poudarku pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,  itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod raznimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge  –  elektro-storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd). Policisti namreč zaznavajo, da prihaja do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj največkrat tako, da so oškodovani starejši ljudje; storilci na prej opisane načine zamotijo oškodovance in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti policijske postaje Domžale naprošajo občane, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali možnosti pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon 080-1200.

Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Delite:
Advertisements