web analytics

IMATE ZA NAS KAKO INFORMACIJO? PIŠITE NAM NA:

4 avgusta, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Kronika včerajšnjih dogajanj na Gorenjskem

Delite:

Posredujemo zabeležke iz Dnevnega informativnega biltena Centra za obveščanje Republike Slovenije; podajamo dele, ki se tičejo včerajšnjih dogajanj na Gorenjskem.

Ob 12.20 sta na regionalni cesti Rateče–Podkoren, pri Zelencih v občini Kranjska Gora trčila osebno vozilo in motorist. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj dogodka. Reševalci NMP Jesenice so oskrbeli poškodovanega motorista.

Ob 12.31 je na sedlu pod Veliko Babo, občina Jezersko, zdrsnil planinec in se poškodoval. Reševalci GRS Jezersko so zaprosili za pomoč helikopter LPE z dežurno ekipo GRS Brnik. Le ti so poleteli do poškodovanca in ga prepeljali v SB Jesenice.

Ob 14.27 je v Dolžanovi soteski, občina Tržič, motoristu pri speljevanju padel motor. Sopotnica si je poškodovala ramo. Na kraj so bili poslani reševalci in policija.

 

Ob 15.47 sta na regionalni cesti Gozd Martuljek–Kranjska Gora, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih, z vpojnim sredstvom posuli razlite tekočine po cestišču ter pomagali reševalcem NMP Jesenice pri oskrbi dveh poškodovanih oseb.

Ob 16.49 je na Zagoriški cesti na Bledu zagorelo v kuhinji gostinskega obrata. Gasilci PGD Bledin Ribno so ogenj, ki se je širil po zračniku v streho so pogasili, objekt pregledali s termovizijsko kamero in ga prezračili.

Ob 17.03 sta na magistralni cesti v Domžalah trčila motorist in osebno vozilo. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter posuli razlite motorne tekočine. Eno poškodovano osebo so reševalci NMP odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 17.07 sta na območju Prisojnika v občini Kranjska Gora planinca obtičala na zasneženem terenu in nista mogla sestopiti. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so ju s pomočjo vrvne tehnike rešili in nepoškodovana pospremili do Vršiča.

Ob 18.49 je v ulici Nad Plevno v Škofji Loki v objektu iztekala voda. Gasilci iz PGD Škofja Loka so zaprli glavni vodovodni ventil, izklopili elektriko in izčrpali okoli 100 kubičnih metrov vode iz prostorov objekta.

Ob 18.51 so v Mengšu v istoimenski občini gasilci CZR Domžale nudili pomoč oboleli osebi do prihoda reševalcem NMP Kamnik.

OPOMBA: predvidevamo, da se zgoraj opisani dogodki niso zgodili ob minutah, kot je to zabeleženo, ampak so takrat reševalci prejeli prijave o le-teh …

Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Delite:
Advertisements
x